IniciNoticiesCulturaEL TEATRE CLAVÉ, LA BIBLIOTECA, L’IES LLUÍS COMPANYS I 150 VOLUNTARIS PARTICIPEN...

EL TEATRE CLAVÉ, LA BIBLIOTECA, L’IES LLUÍS COMPANYS I 150 VOLUNTARIS PARTICIPEN EN L’EDICIÓ 2013 DE LA MIRADA DEL POETA DEDICAT A OLGA XIRINACS.

entrades la mirada2013Arriba l’acte central de la tercera edició de La Mirada del poeta, centrada en el llibre La taronja a terra de la poetessa Olga Xirinacs. La passejada poètica començarà a dos quarts de 10, es duran a terme dos recorreguts simultanis i comuns per a tots els participants. El punt d’inici del recorregut serà diferent pels dos grups inicials en què es dividirà el públic participant. Les persones que comptin amb una entrada de color marró iniciaran el recorregut poètic a la Biblioteca, mentre que aquells que comptin amb una entrada de color blanc començaran l’itinerari des del Teatre Clavé. En ambdós casos, el públic passarà pels mateixos indrets i veurà i viurà les mateixes accions; acompanyats per un grup de guies-actors que s’encarregaran de conduir-los pels diferents espais de La Mirada del poeta. Josep Navarro és el director del Teatre Clavé.

mirada 1

En total, unes dues hores i trenta minuts de passejada en què hi participaran prop de 150 voluntaris tant a títol individual com diversos col·lectius del municipi. El director del Teatre destaca el treball en xarxa entre els diferents protagonistes de la mirada del poeta.

mirada 2

Durant la passejada poètica per diversos indrets de Tordera, una quinzena de joves d’entre 18 i 30 anys del grup Perché la notte encarnaran “els sense arrels”, uns personatges que es troben en un lloc nou i desconegut per a ells, que se senten sols i perduts i no conserven ni records, ni memòria del passat, ni identitat pròpia.

Treballen al voltant de tres poemes “SOS”, “L’única veu” i “Simplement”, tots ells del llibre La taronja a terra (Barcelona: Òmicron, 2011) de la poetessa Olga Xirinacs. I ho fan en tres llengües diferents: català, castellà i italià. El públic participant a la passejada poètica del 31 de maig els podrà veure en escena en tres escenaris diferents: la plaça del poeta Miquel Martí i Pol, la plaça de l’Església i el parc Prudenci Bertrana. Ho explica el director artístic de la mirada, Bruno Cappagli.

mirada 3

Cappagli assegura que la mirada del poeta, és una manera diferent de portar la poesia i la cultura als ciutadans de Tordera.

mirada 4

La Mirada del poeta és un projecte conjunt de l’Ajuntament de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i la Biblioteca de Tordera, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.