IniciNoticiesPolíticaEL DIPUTAT I ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA REIVINDICA LA IMPORTÀNCIA...

EL DIPUTAT I ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA REIVINDICA LA IMPORTÀNCIA DE LES DIPUTACIONS.

diputaciobarcelonaEl diputat adjunt a la presidència de la Diputació de Barcelona i alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, reivindica la importància de les administracions provincials en un moment com l’actual. Garcia recorda que les diputacions, finançades amb diners de l’Estat, estan fent “de crossa” i que “intenten arribar on no arriba la Generalitat per culpa del dèficit fiscal i els problemes de finançament i tresoreria que comporta”. En aquest sentit, reivindica la importància de les diputacions i alerta que, si desapareixen, els 1000 milions d’euros de pressupost amb què es financen les 4 diputacions, “se’ls quedaria l’Estat”.

alcalde diputacio 1

Joan Carles Garcia també s’ha referit a la Llei de governs locals que està elaborant el govern de Mariano Rajoy. Segons apunta, “no ens hauria d’afectar” perquè Catalunya ja compta amb una llei pròpia perquè té les competències transferides. Garcia afegeix que caldria canviar “altres lleis” perquè l’Estat pogués tenir competències en els ajuntaments catalans.

alcalde diputacio 2

Malgrat tot, Garcia ha volgut recordar que el deute local representa només un 4% del total de l’Estat, mentre que l’administració central n’acumula el 76%, unes dades que fan evident que l’aprimament s’hauria d’aplicar sobretot a l’estructura estatal.

ÚLTIMES NOTÍCIES