IniciNoticiesCulturaL’APLEC DE L’EROLA ES CELEBRA EL PROPER DIUMENGE, 19 DE MAIG A...

L’APLEC DE L’EROLA ES CELEBRA EL PROPER DIUMENGE, 19 DE MAIG A HORTSAVINYÀ.

03248Després que la pluja obligués a suspendre l’aplec de l’Erola el passat dilluns de pasqua, les activitats es faran el proper diumenge, 19 de Maig. El cau de Pineda és l’entitat impulsora d’aquest aplec d’arrel tradicional del Montnegre. Els actes es faran a l’esplanada de l’Hostal d’Hortsavinyà.

Es farà la tradicional missa i la processó des de l’Església de Sant Llop fins l’Ermita de l’Erola, tal i com s’ha fet des de segles enrere. Dels actes destaca la pujada a peu des de Cal Capità pel camí de les Costes, i el segon mercat d’artesans. En aquest mercat s’hi podrà trobar productes naturals i tradicionals del Montnegre, com mel, herbes remeieres, joguines de fusta, verdura de pagès, pa cuit en forn d’una masia, entre altres. També en destaca una ruta fins la Taula de les Bruixes; una pedra d’origen històric encara desconegut que conte uns enigmàtics gravats rupestres. Sota el nom “La bossa o la vida”, s’explicaran històries del Montnegre a càrrec d’en Dani Rangil.

A l’Aplec també en destaca la participació dels Gegants de Pineda, de Santa Susanna, Palafolls, Malgrat i els de Tordera, i els Gegantons d’Hortsavinyà. A l’aplec, l’Agrupament Escolta i Guia pinedenc també farà jocs tradicionals i taller de circ, i hi actuarà el grup folk “Radiokuartet”, que fa música d’arrel tradicional catalana. Es recuperaran antics balls de pagès com els que es ballaven fins a mitjans del segle passat. El portaveu del Cau de Pineda, Pep Basart ens parla d’algunes de les activitats previstes.

festa erola 1

Pep Basart també destaca l’estrena de la cançó d’Hortsavinyà a càrrec dels nens i nenes de l’escola d’hortsavinyà.

festa erola 2

El Cau de Pineda també muntarà un bar amb coques tradicionals i begudes del Montnegre. L’Aplec de l’Erola està organitzat per la branca de Truc de l’Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda amb el suport de la Parròquia de Sant Llop d’Hortsavinyà, els veïns i l’escola, així com de diversos estaments i particulars. Pep Basart apunta que l’ objectiu de totes les activitats els ciutadans del pobles veïns a Hortsavinyà es fessin seva la festa i la gaudeixin.

festa erola 3

Per més informació sobre l’aplec de l’erola podeu visitar el  web www.pinedatecau.cat/aplec_erola.htm