IniciNoticiesRegidoriesELS AJUNTAMENTS DEL MARESME HAN ESTALVIAT FINS A UN 60% EN LA...

ELS AJUNTAMENTS DEL MARESME HAN ESTALVIAT FINS A UN 60% EN LA COMPRA AGREGADA EN TELECOMUNICACIONS.

03208A l’espera de l’arribada de la Xarxa Comarcal de Banda Ampla, el Consell Comarcal del Maresme i els ajuntaments maresmencs que han agregat la compra dels seus serveis de telecomunicacions han decidit prorrogar durant un any el contracte vigent amb les operadores. Segons informen fonts comarcals, el servei de compra agregada ha demostrat la seva eficiència a l’hora d’aconseguir uns preus més competitius. Més concretament, la suma de la demanda de 28 municipis de la comarca i del mateix CCM ha permès obtenir un 60% d’estalvi de mitjana en el cost del telèfon fix i en el mòbil, i un 40% en internet.

La setmana passada, els ajuntaments implicats van mantenir una reunió al Consell Comarcal per valorar els contractes actuals de telefonia fixa, dades i telefonia mòbil. La regidora de Territori a l’ajuntament de Tordera, Rosa Salarichs explica els avantatges de la compra agregada de serveis de telecomunicacions, en conveni amb la diputació de Barcelona i Localret.

rosa localret

La previsió per a l’any vinent és poder millorar el servei amb la incorporació de les oportunitats que aporta la banda ampla. Els treballs d’interconnexió dels ajuntaments de la comarca a través de fibra òptica van començar el passat mes d’abril. El desplegament de la Xarxa Comarcal de Banda Ampla permetrà al Maresme posicionar-se en un nivell destacat com a territori smart (intel·ligent) tant pel desenvolupament econòmic com pel social, un “model de referència” segons han apuntat des de la Diputació.

ÚLTIMES NOTÍCIES