IniciNoticiesTecnologiaCOMENCEN ELS TREBALLS D’INTERCONNECTAR ELS 30 MUNICIPIS DEL MARESME AMB UNA XARXA...

COMENCEN ELS TREBALLS D’INTERCONNECTAR ELS 30 MUNICIPIS DEL MARESME AMB UNA XARXA DE BANDA AMPLA.

xarxabandaamplaEl projecte d’interconnectar els 30 municipis del Maresme amb una Xarxa de Banda Ampla ha començat a caminar. Superats els obstacles administratius que han fet endarrerir el projecte, les màquines de l’empresa adjudicatària han començat a foradar els carrers de Premià de Mar per a instal·lar-hi el cable de fibra òptica que ha d’enllaçar el municipi amb l’eix troncal de l’autopista C-32.

L’actuació prevista es desenvoluparà en diferents fases. La primera engloba la connexió de 19 dels 30 municipis, entre ells Tordera, començant pels del sud del Maresme i amb la previsió d’enllestir-la en 8 mesos. La Xarxa Comarcal de Banda Ampla és un projecte que forma part del Pla Estratègic Maresme 2015. El seu desplegament permetrà que tots els serveis municipals disposin d’una connectivitat amb un ample de banda fins ara insospitat i a un preu molt competitiu. A més, servirà de punt de partida als ajuntaments per poder construir xarxes d’àrea metropolitana (MAN). L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia destaca la potencialitat d’aquest projecte.

alcalde fibra optica

Una vegada completats els treballs, s’incentivarà els operadors privats perquè ofereixin de forma generalitzada serveis de connectivitat basada en fibra òptica a les empreses ubicades en centres d’activitat econòmica i als ciutadans en general. L’objectiu és fer que el Maresme esdevingui una comarca “smart“, un territori “intel·ligent” tant pel desenvolupament econòmic com pel social.

L’explotació de la Xarxa Comarcal de Banda Ampla es farà mitjançant la constitució d’una societat d’economia mixta formada pel Consell Comarcal i un soci privat que se seleccionarà mitjançant un procés de diàleg competitiu.

El desplegament de la xarxa de banda ampla en el Maresme és possible gràcies sobretot a les subvencions del pla únic d’obres i serveis (PUOSC), dels fons europeus Feder i de l’aportació del Consell Comarcal del Maresme i té un cost que supera els 2 milions d’euros.

ÚLTIMES NOTÍCIES