IniciNoticiesPolíticaEL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNA MOCIÓ EN SUPORT ALS...

EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNA MOCIÓ EN SUPORT ALS CORRESPONSALS DE CATALUNYA RÀDIO I DEFENSA DEL SERVEI PÚBLIC DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ CATALANS.

IMG-20130228-00207El Ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar la setmana passada una moció en suport als corresponsals de Catalunya Ràdio i defensa del servei públic dels mitjans de comunicació catalans, presentada pel grup municipal d’Esquerra Republicana. L’objectiu és reconèixer que l’oferta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l’Agència Catalana de Notícies (ACN) ha tingut i té un ús fonamental en la cohesió social i nacional de Catalunya, en promoure l’ús social del català, en donar a conèixer la nostra cultura i en donar cobertura informativa a tot el territori. La moció també demana al Govern de la Generalitat que garanteixi el pressupost suficient per tal de poder mantenir el sistema de mitjans de comunicació públics catalans. A més, s’insta la direcció de Catalunya Ràdio a replantejar la decisió de prescindir, a partir d’aquest proper 1 de maig, de la vintena de corresponsals que té desplegats per tot Catalunya; i a seguir mantenint un model que, per la seva capacitat d’arribar amb immediatesa a qualsevol notícia, l’ha convertit durant 30 anys en l’emissora de referència en la informació territorial del nostre país.

El regidor d’ERC, Xavier Pla, defensa el paper dels mitjans públics en una estructura d’estat i la importància de la xarxa de corresponsals a comarques.

mocio cat radio erc

El regidor del PP, Xavier Martín, va justificar el vot contrari del seu partit exposant que des de Catalunya Ràdio s’ha assegurat que les corresponsalies es cobriran amb personal propi de la casa.

mocio cat radio pp

Des del PSC, el regidor Josep Romaguera va mostrar el suport del seu partit a la moció. Diu que ha estat una decisió que en cap moment s’ha consultat ni amb els sindicats ni amb els treballadors.

mocio cat radio psc

El grup municipal de CiU va abstenir-se. Segons el regidor Josep Llorens, el govern ha assegurat reforços a les diferents delegacions, a més d’establir nous centres territorials.

mocio cat radio ciu

La moció es va aprovar amb els vots favorables d’ERC i el PSC i l’abstenció de CiU. El PP hi va votar en contra.