IniciNoticiesComerçEL MERCAT DE LA FLOR PREVEU UN DESCENS D’UN 20% EN LA...

EL MERCAT DE LA FLOR PREVEU UN DESCENS D’UN 20% EN LA VENDA DE ROSES PER SANT JORDI.

mercat flors rosesEl Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Catalunya ha augurat que la venda de roses a la festivitat de Sant Jordi el 23 d’abril caurà un 20% respecte a l’any passat per l’augment de l’IVA. Les previsions més optimistes apunten a la venda de sis milions de roses, com l’any passat, però el mercat majorista preveu que gran part del cost de les flors “farà donar un pas enrere a moltes empreses i entitats que adquirien roses com a obsequi”. El president, Jordi Rodon, ha destacat que la rosa sortirà cara precisament per la imposició d’aquest impost.

roses 1

Tot i això, Jordi Rodon ha volgut remarcar l’esforç que estan fent els floricultors per reduir el cost de producció sense perjudicar la qualitat de les roses. Això hauria de fer que el preu de la rosa es mantingués similar a l’any passat sense que el consumidor final ho noti a la butxaca. De l’amplia oferta de rosa que es comercialitza per Sant Jordi, el 15% procedeix del Maresme. Des del Mercat destaquen que per qualitat, tècnica de cultiu i data de recol·lecció són les roses més fresques. La resta procedeix de fora: un 40% de Sud-america, un 25% d’Holanda, un 10% del sud d’Espanya i un 10% de Kènia.

roses 2

Pel que fa a colors, un 80% de les que es vendran seran les vermelles. Tot i això, cada vegada hi ha més roses diferents que també es venen molt, com és el cas de les blanques i el rosa pàlid. Cal dir també que en els últims anys s’ha detectat un increment de rosers com a planta de test.

ÚLTIMES NOTÍCIES