IniciNoticiesMedi ambientL’AJUNTAMENT DE MAÇANET DE LA SELVA REALITZA AQUEST DISSABTE L’ACTE CENTRAL PER...

L’AJUNTAMENT DE MAÇANET DE LA SELVA REALITZA AQUEST DISSABTE L’ACTE CENTRAL PER COMMEMORAR ELS 10 ANYS DE L’INCENDI QUE VA AFECTAR ABASTAMENT EL SEU TERME MUNICIPAL. EL FOC VA COMENÇAR A TORDERA I VA OBLIGAR A DESALLOTJAR L’URBANITZACIÓ DE TERRABRAVA.

04-0030Aquest proper estiu es compliran 10 anys del foc que va començar a Tordera, a la zona de Can Peira, va obligar a desallotjar l’urbanització de Terrabrava i va afectar de manera important el terme de Maçanet de la Selva. Per recordar la mobilització de tota la ciutadania de l’agost de 2003, la Regidoria d’Ensenyament de Maçanet organitza un acte central per commemorar els 13 i 14 d’agost de fa deu anys.

L’acte es farà aquest dissabte 13 d’abril, a les 6 de la tarda al teatre La Societat de Maçanet de la Selva. L’esdeveniment constarà d’un col·loqui, on hi participaran els fotoperiodistes Jordi Ribot i Joan Castro, que van fotografiar el foc del 2003; Enric Cano, cap de la Regió d’Emergències de Girona; Martí Nogué, sotsinspector del cos de bombers de la Regió d’Emergències de Girona; Antoni Trincheria, que va ser President de la Comissió d’Emergència contra els incendis creada aquells dies; i Alfons Surís, actual president de l’ADF Maçanet. Durant el col·loqui es projectaran fotografies i imatges inèdites de l’incendi.

Després del col·loqui hi haurà l’entrega de premis del concurs de fotografia i l’entrega de premis de dibuixos realitzats als centres educatius del municipi. Amb els dibuixos guanyadors es farà un calendari escolar per l’any vinent. Els dibuixos s’exposaran al mateix teatre i les fotografies guanyadores seran exposades del 15 d’abril al 5 de maig al Centre Cívic Can Trincheria.

Ràdio Tordera va seguir minut a minut aquell incendi. Per aquest motiu, em recuperat com vivien aquella situació alguns veïns de l’urbanització de Terrabrava, així com l’alcalde accidental, Arseni Garcia.

recordant incendi 2003

Centenars de veïns de Tordera es van mobilitzar en aquell incendi, com a voluntaris en l’extinció de l’ incendi, així com a suport els veïns de Terrabrava allotjats al pavelló de la plaça de la concòrdia. Després de 10 anys, l’entorn cremat encara es va recuperant a poc a poc. El regidor d’ensenyament de Maçanet, Josep Lluís Valentí diu que el més important no és l’incendi, sinó les seves conseqüències.

concurs fotos foc maçanet 4

Per més podeu entrar a la pàgina web de l’Ajuntament, a www.massanetdelaselva.org .