IniciNoticiesPolíticaLA GENERALITAT PODRIA DESDOBLAR EL TRAM TORDERA-MAÇANET DE LA N-II SI L’ESTAT...

LA GENERALITAT PODRIA DESDOBLAR EL TRAM TORDERA-MAÇANET DE LA N-II SI L’ESTAT LI TRASPASSA LES COMPETÈNCIES.

00400El tram sud de la N-II al seu pas per les comarques gironines va registrar un important augment del trànsit de vehicles entre els anys 2008 i 2011, especialment a l’estació de control de Sils, on la intensitat va créixer un 20%, i a Caldes de Malavella, on s’ha incrementat un 16,21% i ja se superen els 30.000 vehicles diaris. Segons les dades que l’Estat ha fet arribar al diputat gironí Jordi Xuclà, corresponents a l’any 2011, per l’estació de control de Sils van passar-hi durant el 2011 un total de 26.218 vehicles diaris, dels quals el 15,4% eren pesats. En aquest sentit, Jordi Xuclà es mostra preocupat amb l’ estat de les obres a la N-II. Respecte, el tram Tordera-Maçanet, que l’ estat espanyol ha declinat desdoblar,  reclama que es traspassin competències a la generalitat, per tal que l’ administració catalana pugui fer les obres.

xucla 1

El ministeri de Foment ha expressat la seva voluntat de fer unes obres, en dues interseccions del tram Tordera-Maçanet de la Selva. Els treballs de remodelació es farien en dues fases. La primera aquest mateix any 2013 i la segona, encara sense una data precisa, el 2014. El diputat Jordi Xuclà inclou aquestes obres, dins un projecte low cost que impulsa el ministeri de foment.

xucla 2

Els camions de gran tonatge deixaran de circular per l’N-II al seu pas per les comarques gironines, en concret, a partir del 19 d’abril. Aquesta prohibició serà en el tram Jonquera-Maçanet. Davant la possibilitat que alguns camions sortissin a Maçanet i col·lapsessin el tram de N-II fins a Tordera, Jordi Xuclà assegura que ho controlaran.

xucla 3

La Cambra de Comerç de Girona reclama que el pas obligat de camions de gran tonatge per l’autopista AP-7 sigui gratuït. Els empresaris asseguren que el sector del transport per carretera travessa un moment econòmic “molt complicat” i demanen que la prohibició de pas per l’N-II no es converteixi en un sobrecost. La Cambra celebra que els camions deixin de passar per la Nacional II perquè és una via perillosa però insisteixen en demanar que puguin passar per l’autopista gratis.

ÚLTIMES NOTÍCIES