IniciNoticiesPolíticaL’AJUNTAMENT DE TORDERA DESOBEEIX A L’ASSEMBLEA DE MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA I...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA DESOBEEIX A L’ASSEMBLEA DE MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA I NO ES DECLARA INSUBMÍS FISCAL DAVANT L’ESTAT ESPANYOL.

03207L’assemblea de municipis per la independència promou una moció demanant als ajuntaments que es declarin insubmisos fiscals davant l’Estat Espanyol. Tordera va aprovar a finals de 2011 l’adhesió a l’assemblea amb els vots favorables de CiU i ERC. L’assemblea de municipis per la independència demana als consistoris que exerceixi la sobirania fiscal i que ordeni ingressar els pagaments de l’IRPF i l’IVA (si n’hi haguessin) a l’Agència Tributària de Catalunya en comptes d’efectuar-los a l’Agència Tributària espanyola, com s’havia fet fins ara.

L’ajuntament de Tordera manifesta la voluntat de no aplicar aquesta mesura, com a responsabilitat envers els treballadors de l’ajuntament i amb el municipi. Ho explica el regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu.

impostos agencia tributaria 1

ERC de Tordera que va donar suport a l’adhesió de Tordera a l’assemblea de municipis per la independència, no comparteix l’opinió del grup municipal de CiU. Xavier Pla creu que existeix el mecanisme legal perquè la responsabilitat no recaigui sobre els treballadors, i que s’haurien de seguir les directrius que marca l’assemblea.

impostos agencia tributaria 2

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia assegurava que cal separar la part reivindicativa, amb aquelles accions que poguessin representar un problema amb l’hisenda pública.

impostos agencia tributaria 3

A efecte pràctics, la moció que proposa l’assemblea de municipis per la independència no s’executarà de seguida i es posposarà fins que s’hagi consensuat un calendari d’actuació conjunta entre tots els municipis, una proposta que es podria posar damunt de la taula en la trobada de l’entitat del proper mes de maig. La intenció passa per aglutinar el màxim de municipis per fer una acció més contundent i coordinada. A més, la moció insta al Govern de la Generalitat a treballar amb l’AMI per la creació de la Hisènda pròpia.

ÚLTIMES NOTÍCIES