IniciNoticiesSalutEL GOVERN ENCARA NO HA PAGAT LA FACTURA DE FEBRER A LES...

EL GOVERN ENCARA NO HA PAGAT LA FACTURA DE FEBRER A LES FARMÀCIES I JA ELS DEU 300 MILIONS D’EUROS. A TORDERA ESTA EN MARXA LA RECOLLIDA DE SIGNATURES PER DEMANAR EL PAGAMENT DELS MEDICAMENTS.

03520Les farmàcies catalanes no han cobrat, encara, la factura del mes de febrer, que puja a 100 milions d’euros i s’afegeix als impagaments de novembre i desembre. Segons ha comunicat el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, tot i que avui acabava el termini oficial per pagar els medicaments dispensats al febrer, aquest pagament no es farà fins -com a mínim- el 30 d’abril.

Amb data d’avui, el deute de la Generalitat amb els farmacèutics puja a gairebé 300 milions d’euros. El president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases, explica que ells reclamen al CatSalut perquè és de qui depenen.

dalmases 1

Les factures de novembre i desembre estan pendents de ser cobertes amb diners del Fons de Liquiditat Autonòmic. Pel que fa a la factura del febrer, des del Departament de Salut reiteren que s’estan tornant a fer tots els esforços per mirar de fer aquest pagament el més aviat possible.De Dalmases no es creurà les solucions proposades per la Generalitat fins que es compleixin.

dalmases 2

De Dalmases diu que hi ha risc de desabastiment.

dalmases 3

Els farmacèutics catalans han començat una recollida de signatures per demanar al Parlament que l’administració prioritzi el pagament dels medicaments ja dispensats, en tant que es tracta d’un bé necessari i essencial dels ciutadans. Sota el lema “Prioritat: el teu medicament”, volen conscienciar el client de la situació que estan vivint amb el retard en el pagament de les factures. A Tordera, les farmàcies Tiburcio i Vendrell ja en recullen. La de la Plaça de l’Església i la del veïnat de Sant Pere encara no. El farmacèutic torderenc, Pere Vendrell, explica d’on sorgeix la iniciativa i què es vol aconseguir amb la recollida de firmes.

pere vendrell 1

La recollida de signatures per demanar a la Generalitat que prioritzi el pagament dels medicaments va començar el dijous, 21 de març, i encara no hi ha una data clara de finalització.

ÚLTIMES NOTÍCIES