IniciNoticiesSocietatEL MARESME REGISTRA UN 50% MÉS D’EXPEDIENTS DE REGULACIÓ D’OCUPACIÓ EL 2012.

EL MARESME REGISTRA UN 50% MÉS D’EXPEDIENTS DE REGULACIÓ D’OCUPACIÓ EL 2012.

Creix en gairebé el 50 per cent el nombre d’Expedients de Regulació d’Ocupació presentats durant el 2012 a la comarca del Maresme. Un dels anys amb rècord d’Expedients de Regulació d’Ocupació, 5.494 a Catalunya, segons dades del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. En declaracions a Mataro Ràdio, el secretari general de la UGT, Lluís Torrents explica que al Maresme l’increment evoluciona en paral·lel als percentatges catalans, entorn del 50% respecte anys anteriors, i afirma que la situació és “escandalosa”.

torrents 1

Amb l’entrada en vigor, el 12 de febrer de 2012 de la reforma laboral es va eliminar l’autorització administrativa, excepte per als expedients per causa de força major. Torrents recorda que, amb la nova normativa, l’empresa comunica a l’autoritat laboral l’inici de l’expedient i del període de consultes i finalitzat aquest període de consultes comunica a l’autoritat laboral la seva decisió final. Un mecanisme que, des del punt de vista del Secretari Comarcal de la UGT, ha afavorit que els EROS s’apliquin de forma “automàtica”.

torrents 2

El gruix dels Expedients de Regulació d’Ocupació i de persones treballadores afectades es concentren a la demarcació de Barcelona. En aquesta demarcació es van tramitar el 74% del total d’expedients i van afectar al 80% dels treballadors.

ÚLTIMES NOTÍCIES