IniciNoticiesRegidoriesL’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA L’ORDENANÇA REGULADORA DEL SOROLL I LES VIBRACIONS

L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA L’ORDENANÇA REGULADORA DEL SOROLL I LES VIBRACIONS

IMG-20130228-00207L’ajuntament de Tordera ha realitzat l’adequació i actualització de l’ordenança reguladora del soroll i les vibracions del municipi, vigent des del 2008. La normativa té per objectiu regular les mesures i els instruments municipals necessaris per prevenir i corregir la contaminació acústica.

La nova ordenança pren com a referència el mapa de capacitat acústica, que indica el nivell de soroll que hauria d’admetre cada carrer en funció de la zona de sensibilitat acústica a què pertanyi. Incorpora els preceptes de l’ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l’espai públic i reguladora de l’ús de la via pública perquè el soroll quedi regulat en una única ordenança, i precisa aspectes jurídics i tècnics, com la classificació de les activitats, la justificació dels aïllaments en les construccions, o els valors mínims d’aïllament al soroll aeri per a les baixes freqüències emès per activitats recreatives. El regidor de medi ambient, obres i serveis, Carles Aulet explica que s’ha fet un treball especific per estudiar les diferents zones de Tordera i establir el els nivells de capacitat acústica.

soroll aulet

El regidors a l’oposició va destacar que la nova ordenança regula diverses situacions que no estaven plantejades i millora el confort del ciutadans. Escoltem Xavier Martin del PP, Xavier Pla d’ERC i Josep Romaguera del PSC, respectivament.

soroll oposicio

Els valors límits d’immissió establerts en aquesta ordenança són el mateixos que els que fixa la normativa autonòmica i no només seran aplicables a les noves activitats, sinó també a les ja existents.

ÚLTIMES NOTÍCIES