IniciNoticiesMedi ambientLA DEPURADORA DE L’ALT MARESME GUANYA ELS PREMIS D’ARQUITECTURA MIPIM

LA DEPURADORA DE L’ALT MARESME GUANYA ELS PREMIS D’ARQUITECTURA MIPIM

depuradoraL’estació depuradora d’aigües residuals de l’Alt Maresme, obra de l’arquitecte català Toni Casamor, ha estat guardonada entre 175 projectes de 46 països diferents com a millor desenvolupament industrial i logístic, en el marc dels  premis d’arquitectura MIPIM Awards 2013. Es tracta de la primera vegada que l’obra d’un arquitecte català es converteix en finalista i guanyadora d’aquest premi. Una de les singularitat d’aquesta obra de Baena Casamor Arquitectes BCQ ha estat aprofitar l’actuació per a millorar substancialment la imatge de l’antiga pedrera de Montpalau –actualment en desús– situada entre Tordera i Pineda de Mar. L’arquitecte Toni Casamor, explica per Ràdio Tordera, els aspectes, que el jurat, més ha valorat del projecte.

Toni Casamor 1

En aquest sentit, el component paisatgístic de la construcció ha tingut en compte la millora de la percepció del paisatge boscós i agrari del seu entorn. Ho explica Toni Casamor.

Toni Casamor 2

En la gala celebrada a Cannes el passat 14 de març, la depuradora maresmenca es va imposar a altres destacats projectes industrials i logístics d’arreu del món.