IniciNoticiesComerçLA FIRA ACOLLIRÀ L’EXPOSICIÓ ITINERANT “QUÈ SÓN ELS ALIMENTS ECOLÒGICS?” I EL...

LA FIRA ACOLLIRÀ L’EXPOSICIÓ ITINERANT “QUÈ SÓN ELS ALIMENTS ECOLÒGICS?” I EL PROGRAMA “PARC A TAULA” QUE PROMOU LA PRODUCCIÓ ARTESANAL I LA VITICULTURA DE PROXIMITAT.

03190El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha cedit a la Fira Mercat del Ram una exposició adreçada al públic infantil que es presenta sota  el títol “Què són els aliments Ecològics”. Es tracta d’una exposició itinerant amb l’objectiu de donar a conèixer què és la producció ecològica d’aliments d’una manera atractiva i didàctica. L’exposició està formada per 6 plafons explicatius, una tauler de joc i un llibre de receptes.

Amb aquesta exposició, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ofereix també una eina al professorat per treballar amb els alumnes les característiques de la producció ecològica dels aliments i sensibilitzar-los dels beneficis de produir i consumir productes ecològics.

En aquest marc també es comptarà amb el suport de la Diputació de Barcelona i el programa de desenvolupament econòmic “Parc a Taula”. Amb aquest programa, que serà present a través d’un estand propi, es pretén destacar, mitjançant la gastronomia, la producció artesanal i la viticultura de proximitat i de qualitat, els valors naturals, culturals i paisatgístics dels nostres parcs. El repte del programa és reunir en una iniciativa comuna el sector primari d’una àrea protegida en sentit ampli, els productors i transformadors dels productes naturals, els restauradors, el teixit social local, la conservació i la gestió pública de l’espai.

D’acord amb l’eix central de la Fira, aquest any es comptarà amb la participació activa del col·lectiu de carnissers de Tordera. Amb l’objectiu de promoure la qualitat dels productes artesans i de proximitat, tindran lloc un taller infantil d’elaboració de salsitxes, un taller de botifarres , tallers d’elaboració de pa amb ingredients ecològics i una botifarrada, entre d’altres activitats.

ÚLTIMES NOTÍCIES