IniciNoticiesCulturaLA BIBLIOTECA I L’ASSOCIACIÓ DE VOLUNTARIAT IMPULSEN EL TALLER I EL CLUB...

LA BIBLIOTECA I L’ASSOCIACIÓ DE VOLUNTARIAT IMPULSEN EL TALLER I EL CLUB DE LECTURA FÀCIL PER PROMOURE L’APRENENTATGE DEL CATALÀ ESCRIT.

02600La Biblioteca, d’acord amb el Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Associació de Voluntariat de Tordera, impulsen una nova iniciativa de cara al mes d’abril. Es tracta del Club i del taller de lectura fàcil.

El taller de lectura fàcil està pensat per a aquelles persones que volen millorar el seu nivell de català. La biblioteca proporcionarà un llibre escrit per un autor català i adaptat de tal manera que sigui més fàcil de comprendre i també es treballarà una sèrie d’exercicis de comprensió lectora basats en la lectura del llibre. El taller anirà a càrrec de la voluntària torderenca Virgínia Sabater i en aquesta ocasió es practicarà la lectura del llibre Qui és el culpable? de Jaume Fuster, avui dimecres, 13 i el proper 27 de març a les 19:30 h.

Pel que fa al Club de lectura fàcil està pensat per a comentar el llibre que hagin llegit els assistents al Taller de lectura, amb la finalitat de millorar el seu nivell de català. També es treballarà la vida i obra de l’escriptor. El taller anirà a càrrec del voluntari torderenc Jordi Romaguera i en aquesta ocasió tindrà lloc dimecres, 24 d’abril a les 19:30 h.

D’altra banda, es manté obert el programa “Voluntaris per la llengua”. L’objectiu general d’aquest programa és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. A més es vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra. Ho explica la directora del Consorci de Normalització Lingüística del Maresme, Núria Pera.

Nuria Pera

Poden ser voluntàries totes les persones majors d’edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre’s a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada. Per altra banda, pot ser aprenent tota persona major d’edat que parla mínimament en català, tot i que sigui amb dificultats, i que vulgui guanyar fluïdesa per poder usar aquesta llengua en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social.

ÚLTIMES NOTÍCIES