IniciNoticiesCulturaLA COMUNITAT RURAL DE CASA BLANCA, A NICARAGUA, ESTRENA BIBLIOTECA SOTA L’IMPULS...

LA COMUNITAT RURAL DE CASA BLANCA, A NICARAGUA, ESTRENA BIBLIOTECA SOTA L’IMPULS DEL TORDERENC JOAN MAS.

biblioteca joan masL’il·lusió i l’esforç del torderenc Joan Mas per crear una biblioteca a la comunitat rural de Casa Blanca, a Nicaragua s’ha fet realitat. El passat 2 de març es va fer l’inauguració d’aquest equipament cultural. Tot va començar l’agost del 2007 quan un grup de joves va marxar a Nicaragua com a brigadistes per conviure amb famílies rurals. A partir d’aquí van copsar la necessitat de crear una biblioteca. Joan Mas ens recordava els inicis del projecte.

biblioteca nicaragua 1

La primera acció va ser una recollida de llibres a Tordera, on es van aconseguir 1200 llibres que es van enviar l’any 2010 a Nicaragua. La segona actuació va ser aquesta tardor amb el suport de l’associació de voluntariat on es van recollir uns 1700 euros que es van destinar a rehabilitar i condicionar una aula de l’escola de Casa Blanca per a convertir-la en la biblioteca escolar i comunitària. El MINED (Ministeri d’Educació de Nicaragua) s’ha compromès a destinar un professor a la biblioteca. L’equipament constà de llibres de diferents àmbits tal i com explica, Joan Mas.

biblioteca nicaragua 2

Una jornada festiva va ser el preàmbul de l’inauguració de la nova biblioteca. Joan Mas destaca les mostres d’afecte i gratitud del veïns de la comunitat rural durant l’inauguració de la biblioteca.

biblioteca nicaragua 3

La comunitat rural de Casablanca es troba al municipi de Pueblo Nuevo, situat a uns 220km al nord de la capital de Nicaragua, Managua. Aquesta iniciativa beneficiarà a un total de 359 alumnes de nou comunitats de la zona.