IniciNoticiesSocietatEL 16% DE LES EMPRESES DEL MARESME CONTRACTARAN PERSONAL NOU DURANT EL...

EL 16% DE LES EMPRESES DEL MARESME CONTRACTARAN PERSONAL NOU DURANT EL 2013 I EL 70% MANTINDRAN LA SEVA PLANTILLA SEGONS LA CONSULTORA ADVISÒRIA.

entrevista-trabajoMés de la meitat dels empresaris del Maresme, un 54%, afirmen que ja han portat a terme ajustos de sou o horaris dels treballadors. L’objectiu d’aquestes mesures ha estat abaratir costos i per fer front a un dels anys amb rècord d’Expedients de Regulació d’Ocupació, 5.494 a Catalunya, segons dades del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. Unes dades que es desprenen del Termòmetre de la consultoria Advisòria. Es tracta d’una enquesta dirigida a empresaris i autònoms del Maresme que porta a terme Advisoria, empresa de serveis jurídics i econòmics de l’eix econòmic El Maresme-Vallès Oriental.

El 16% de les empreses del Maresme contractaran personal nou durant el 2013 i el 70% mantindran la seva plantilla. Segons aquestes mateixes dades, a l’altra cara de la moneda, el 13% que afirma que prescindirà de part de la plantilla de la seva empresa. Ho explica Manel Fernández, soci d’Advisoria.

enquesta empresaris 1

Gairebé la totalitat dels empresaris maresmencs enquestats, un 97,3%, afirmen que un any després d’entrar en funcionament, la Reforma Laboral no afavorirà la creació d’ocupació al llarg del 2013. Per a Manel Fernández els empresaris viuen al dia a dia.

enquesta empresaris 2

A la pregunta sobre les perspectives en la marxa del seu negoci aquest 2013, un 64,8% dels empresaris preveuen un estancament en les vendes de la seva empresa i un 21,6% una reducció de les mateixes mentre que un 13,5% dels enquestats esperen augmentar-les durant aquest exercici.