IniciNoticiesMedi ambientRETARDS D’UN QUART D’HORA A LA R1 DE RODALIES DE RENFE PEL...

RETARDS D’UN QUART D’HORA A LA R1 DE RODALIES DE RENFE PEL FORT ONATGE.

03686La línia R1 de Rodalies de Renfe circula amb un quart d’hora de retard en tots els combois a causa del fort onatge entre Vilassar de Mar i Mataró, que obliga als trens a circular a velocitat més reduïda i extremar més la precaució per la via de la costa. Les onades poden superar els 4 metres durant tot el dia i per això Protecció civil manté activat el pla Inuncat per mala mar i pluges.

La neu causa problemes viaris aquest divendres a algunes carreteres catalanes. Calen cadenes per circular per la BV-5301 de Montseny (Vallès Oriental) a el Brull (Osona). Concretament entre els quilòmetres 22 i 30, segons informa el Servei Català de Trànsit. També són obligatòries les cadenes a la carretera C-153, entre Cantonigròs, a Santa Maria de Corcó i Rupit (Osona), tram que va dels quilòmetres 22 i 35. La TV-7092 està tallada entre els quilòmetres 0 i 8 arran de la neu. Aquest tram va del terme municipal d’Arbolí a Vilaplana (Baix Camp).

Des de les 10 de la nit d’aquest dijous i fins les 7 del matí d’aquest divendres, els Bombers de la Generalitat han rebut fins a 37 avisos per incidents relacionats amb el vent i la pluja, sobretot, a l’àrea metropolitana de Barcelona. Bàsicament han estat avisos per arbres caiguts i sanejaments de façana i no s’ha registrat cap incident greu.