IniciNoticiesPolíticaLA NOVA LLEI DE L’ADMINISTRACIÓ LOCAL RETALLA COMPETÈNCIES ALS AJUNTAMENTS. L’ALCALDE DE...

LA NOVA LLEI DE L’ADMINISTRACIÓ LOCAL RETALLA COMPETÈNCIES ALS AJUNTAMENTS. L’ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA, ASSEGURA QUE L’ESTAT ELS HI ESTÀ CARREGANT LA RESPONSABILITAT DEL SEU DÈFICIT.

03207El govern espanyol posa en marxa la reforma de l’administració local. El text aprovat pel consell de ministres fixa la llista de competències pròpies dels municipis i la desaparició de les anomenades “impròpies”, aquelles de titularitat autonòmica que exerceixen els ajuntaments. A partir d’ara, això només podrà passar quan la competència en qüestió vagi acompanyada del finançament suficient. I en cas que l’autonomia no pagui a temps, Hisenda li descomptarà els diners de la seva participació als ingressos de l’estat. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, diu que la llei l’únic que fa és treure competències als ajuntaments.

alcalde administracio local 1

Un altre dels punts de la reforma és la prohibició de la creació de noves empreses públiques municipals. I les que ja existeixen s’hauran de resoldre. La llei també limitarà els sous dels alcaldes i el nombres d’assessors polítics. Joan Carles Garcia assegura que encara en sentirem a parlar molt i que l’estat està carregant la culpa del seu dèficit als ajuntaments.

alcalde administracio local 2

Garcia diu que el que està fent l’estat espanyol és recentralitzar les competències municipals, i això va en contra de l’Estatut de Catalunya.

alcalde administracio local 3

Amb aquesta reforma, el govern espanyol preveu aconseguir un estalvi de més de 7.000 milions d’euros, 5.500 dels quals seran fruit de l’eliminació de duplicitats, és a dir, evitar que dues administracions donin el mateix servei.

ÚLTIMES NOTÍCIES