IniciNoticiesEducacióELS ALUMNES DE QUART D'ESO TORDERENCS S’EXAMINEN DE COMPETÈNCIES BÀSIQUES.

ELS ALUMNES DE QUART D’ESO TORDERENCS S’EXAMINEN DE COMPETÈNCIES BÀSIQUES.

IMés de 60.000 alumnes de quart d’ESO comencen avui les proves d’avaluació de competències bàsiques en català, castellà, llengua estrangera i matemàtiques. Les proves es fan per segon any consecutiu al miler de centres de Secundària que hi ha al país i els resultats arribaran als instituts i les famílies abans de Setmana Santa.

Entre avui i demà, els alumnes de quart d’ESO de les escoles Sant Josep, Brianxa i IES Lluís Companys s’examinen amb una prova que ha de valora les competències i coneixements bàsics en matemàtiques i llengües, en finalitzar l’ensenyament secundari obligatori.

Avui es faran els exàmens de català i matemàtiques i demà, els de castellà i llengua estrangera. A la prova de català hi haurà diverses preguntes de comprensió lectora sobre dos textos i es demanarà als alumnes que facin una redacció. A la de matemàtiques, es valorarà la capacitat dels estudiants per resoldre problemes d’estadística, càlcul, espai, forma i mesura, entre altres aspectes que s’han de dominar a quart d’ESO.

En la primera avaluació externa de quart d’ESO que es va fer l’any passat, es va constatar que una quarta part dels alumnes acaben la Secundària obligatòria sense dominar les competències bàsiques en matemàtiques i anglès. L’altre gran dèficit detectat va ser en l’expressió escrita en català, que van suspendre un 22% dels alumnes.

ÚLTIMES NOTÍCIES