IniciNoticiesSocietatEL CONSELL COMARCAL DEL MARESME OFEREIX CINC PROGRAMES D’INSERCIÓ LABORAL.

EL CONSELL COMARCAL DEL MARESME OFEREIX CINC PROGRAMES D’INSERCIÓ LABORAL.

cursos consellEl Consell Comarcal ofereix cinc programes d’inserció laboral per a un centenar de joves i a aturats de llarga durada. Es tracta d’un programa pioner subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya amb mig milió d’euros que té com a principal novetat que els inscrits faran pràctiques remunerades en empreses. El conseller de promoció econòmica, José Manuel López, explica que els joves cobraran 150 euros durant quatre mesos quan facin les pràctiques en empreses, que els aturats de llarga durada també cobraran la proporció del sou mínim interprofessional, i que les empreses també rebran 625 euros.

cursos consell comarcal 1

El president del consell comarcal, Miquel Àngel Martínez, explica que, per poder-se inscriure a un d’aquests programes, un dels requisits és no rebre cap subsidi en el cas d’aturats de llarga durada, i no haver finalitzat l’ESO o un grau mig en el cas dels joves. Les dades dels desocupats les proporcionen els mateixos municipis al consell comarcal, que ha contractat cinc formadores per poder oferir els programes.

cursos consell comarcal 2

Els cursos que s’ofereixen són d’automoció i restauració per als joves, i d’instal·lació d’antenes en domicilis, recuperació de residus vegetals dels boscos i tractament i elaboració de productes provinents d’escorxadors en el cas dels aturats de llarga durada.

ÚLTIMES NOTÍCIES