IniciNoticiesPolíticaEL PLE APROVA EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER AL 2013 AMB UN INCREMENT...

EL PLE APROVA EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER AL 2013 AMB UN INCREMENT DE 500.000 EUROS RESPECTE L’ANY PASSAT.

L’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir en sessió plenària el pressupost per a l’any 2013, valorat en 14.350.000€, 500.000€ més que l’exercici anterior.

El pressupost municipal per a l’any vinent estableix una línia continuista amb una reducció important de la despesa i redistribuint les partides d’ ingressos. El regidor d’Hisenda, Marçal Vilejaliu recordava que enguany no s’han incrementat impostos, deixant les partides igual que l’any passat, excepció de la partida de contribució, que aportarà 450.000 euros més a les arques municipals, a partir de la revisió del cadastre que ha fet una empresa externa, i que ha permès descobrir altes i irregularitats no declarades, que s’han inclòs en el pressupost.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/02/pressupost-marçal-1.mp3|titles=pressupost marçal 1]

El capítol de personal, es redueix en 120.000 euros mitjançant les amortitzacions de places i jubilacions, així com el capítol de serveis, que es contempla mantenir la reducció aplicada en l’anterior pressupost tant en els serveis que ofereix l’Ajuntament com els serveis que arriben a través d’empreses externes. Entre les despeses, destaca un increment de 100.000 euros donat de la pujada de l’IVA que passa del 18 al 21% i l’increment de 500.000 euros de despeses financeres derivades del préstec ICO, que va permetre l’any passat poder pagar a tots els proveïdors de l’ajuntament.

Pel que fa a l’apartat d’inversions, aquestes es veuran supeditades a subvencions d’administracions supramunicipals, com el programa xarxa de la diputació de Barcelona, el PUOSC de la generalitat o el FEDER de la Unió Europea.

Durant el ple, el regidor va destacar que la nova distribució de les partides pressupostàries de l’Organisme Autònom de Serveis Comunitaris permetrà que, amb la mateixa aportació que l’any anterior, s’incrementi la dotació que es destina als àmbits dels serveis socials i l’atenció als col·lectius més vulnerables.

En el capítol de subvencions, el pressupost municipal manté la mateixa aportació a les associacions, que un any més es regularà a través del nou Reglament de subvencions per a entitats locals. El regidor va voler destacar que tots el serveis municipals estan garantits i que per aconseguir-ho cal un important esforç de contenció de la despesa i d’optimització de recursos.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/02/pressupost-marçal-2.mp3|titles=pressupost marçal 2]

Els comptes municipals per aquest 2013 van ser aprovats amb els vots a favor de CIU, les abstencions d’ERC , el PP i del PSC.

El regidor del partit popular, Xavier Martin va justificar l’abstenció del seu grup després que el govern municipal hagi inclòs algunes de les seves propostes en el pressupost. Martin explicava en que consisteixen.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/02/pressupost-pp.mp3|titles=pressupost pp]

El regidor d’ ERC, Xavier Pla va començar la seva intervenció parlant d’un pressupost equilibrat, tot i expressar els seus dubtes en l’execució. Pla també va argumentar diverses aportacions fetes per el seu grup en el pressupost, i que s’han inclòs en el document final.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/02/pressupost-erc.mp3|titles=pressupost erc]

Xavier Pla va reiterar el prec al regidor d’Hisenda, de presentar les ordenances i el pressupost conjuntament.

Per la seva banda, el regidor del PSC, Josep Romaguera va lamentar el caràcter tècnic del pressupost, sense percebre la voluntat política i social. El regidor socialista, va destacar la basant social de les seves propostes, encaminades a millorar el servei de l’OASC. El PSC proposava que enguany no es realitzés la fira mercat del ram, i que la despesa pressupostada, es destinés a serveis socials.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/02/pressupost-psc.mp3|titles=pressupost psc]

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda va defensar el potencial de la fira, i que el recursos per l’OASC es poden treure d’altres partides. Josep Romaguera també va insistir en denunciar el cost polític de l’ajuntament.

Per últim, l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va assegurar que el pressupost està basat amb els recursos que pot generar el municipi, sense preveure cap subvenció. Garcia va destacar una partida per facilitar l’accés dels ciutadans a un lloc de treball.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/02/pressupost-ciui.mp3|titles=pressupost ciui]

Recordem que els comptes municipals per aquest 2013 van ser aprovats amb els vots a favor de CIU, i les abstencions d’ERC , el PP i del PSC.

ÚLTIMES NOTÍCIES