IniciNoticiesSocietatLA RESIDÈNCIA GERIÀTRICA L’ALBERT S’ADHEREIX A UNA CAMPANYA PER DONAR ÀPATS GRATUÏTS...

LA RESIDÈNCIA GERIÀTRICA L’ALBERT S’ADHEREIX A UNA CAMPANYA PER DONAR ÀPATS GRATUÏTS CADA DIA A ANCIANS NECESSITATS.

Més de 160 residències i centres de gent gran de tot Catalunya han signat un acord per donar cada dia 1.000 àpats gratuïts a ancians que ho necessitin, per tal que se socialitzin amb altres avis i tinguin una dieta sana i equilibrada. Benestar i Família, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) i les entitats municipalistes han signat un acord per un any que es començarà a aplicar aquest febrer.  A Tordera, de moment, s’ha adherit la Residència Geriàtrica l’Albert. Per dinar o per sopar, l’objectiu de la campanya “Compartint taula” és oferir 1.000 àpats diaris gratuïts a persones grans necessitades. Ho explica la presidenta de l’ACRA, Cinta Pascual

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/01/acra-1.mp3|titles=acra 1]

De moment, hi col·laboren 166 centres assistencials, cadascun n’oferirà entre 5 i 10 al dia. Per accedir-hi no hi ha cap barem d’ingressos concret, seran els serveis socials o l’associació Avismón qui derivarà les persones. Aquestes s’hauran de desplaçar fins al centre perquè un dels objectius de la campanya és fomentar la socialització, tal i com explica Cinta Pascual.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/01/acra-2.mp3|titles=acra 2]

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, diu que la campanya es dirigeix a un col·lectiu molt vulnerable.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/01/acra-3.mp3|titles=acra 3]

Es calcula que a Catalunya hi ha més de 53.000 dones majors de 75 anys, que viuen soles amb menys de 400 euros.

ÚLTIMES NOTÍCIES