IniciNoticiesEntitatsELS BOMBERS VOLUNTARIS DE CATALUNYA ES REUNEIXEN AQUEST PROPER CAP DE SETMANA...

ELS BOMBERS VOLUNTARIS DE CATALUNYA ES REUNEIXEN AQUEST PROPER CAP DE SETMANA A CALELLA PER CELEBRAR EL 20è CONGRÉS DEL COS.

El proper cap de setmana, dies 2 i 3 de febrer, Calella acollirà el 20è Congrés de Bombers Voluntaris de Catalunya. La trobada servirà per divulgar i difondre qüestions de caire tècnic i científic entre els bombers, a més de posar en comú les experiències del dia a dia als parcs d’extinció d’incendis.

A Tordera, el parc de bombers voluntaris compta actualment amb una quinzena d’efectius, que poden arribar a ser una vintena perquè els acompanyen bombers en pràctiques. Aprofitant l’esdeveniment del congrés, un dels bombers voluntaris del parc local, Sergi Fontseca, explica quina és la situació del cos al nostre municipi.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/01/bombers-1.mp3|titles=bombers 1]

Aquest últim estiu, molt calorós, ha estat especialment intens pel que fa a incendis. A Catalunya, un dels més devastadors ha estat el gran incendi de l’Alt Empordà. Els bombers voluntaris de Tordera van participar en les tasques d’extinció, juntament amb altres efectius arribats de tot el territori. En aquest sentit, Sergi Fontseca diu que a Tordera ha funcionat molt bé la prevenció, ja que essent un poble amb tanta extensió de terreny, no s’ha hagut de lamentar cap incendi.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/01/bombers-2.mp3|titles=bombers 2]

Sergi Fontseca explica de quina manera afronten aquesta temporada 2013 i com actuaran en cas d’emergència.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/01/bombers-3.mp3|titles=bombers 3]

El cos de bombers de la Generalitat funciona en teranyina. És a dir, els parcs de bombers funcionaris i voluntaris es comuniquen amb unes isocrones de temps, de manera que el màxim d’un quart d’hora els efectius de qualsevol parc arribin en una emergència.

Actualment hi ha uns 2.500 bombers voluntaris a tot el país i la majoria participaran en el congrés d’aquest proper cap de setmana.

ÚLTIMES NOTÍCIES