IniciNoticiesMedi ambientLA NOVA PLANTA POTABILITZADORA D’ AIGUA ENTRA EN PERÍODE DE PROVES. DURANT...

LA NOVA PLANTA POTABILITZADORA D’ AIGUA ENTRA EN PERÍODE DE PROVES. DURANT ELS PRÒXIMS DIES TAMBÉ ES CANVIARAN LES VÀLVULES DE SECTORITZACIÓ DE CARRERS, MOTIU PELS QUAL ES PODEN PRODUIR TALLS INTERMITENTS D’ AIGUA.

Aquesta setmana s’ ha iniciat el període de proves de la nova planta potabilitzadora de Tordera amb la intenció que estigui a ple rendiment durant el mes de febrer.
La nova planta de tractament d’aigua ha de permetre posar fi a la quantitat de ferro i manganès que duu l’aigua i que provoca que aquesta surti amb mal color per les aixetes. El regidor de medi ambient, Carles Aulet assegura que aquest dies s’ estan realitzant les darreres proves.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/01/Aulet-potabilitzadora-1.mp3|titles=Aulet potabilitzadora 1]

La nova planta tractarà l’aigua de dos pous de captació i no només d’un com passava fins ara. Els dipòsits han de permetre filtrar els components que dugui l’aigua i distribuir-la ja tractada amb el clor suficient perquè arribi a les llars en bones condicions.

L’inici de la fase de proves de la potabilitzadora coincidirà amb el canvi de les vàlvules de sectorització al municipi. Aquest canvi implicarà una millora en el servei de manteniment de la xarxa, de manera que una avaria no deixarà sense aigua gran part de la població com passava fins ara, sinó que només afectarà els trams de carrers concrets on es produeixi l’avaria. Carles Aulet assegura que amb la nova planta potabilitzadora millorarà molt el servei d’ aigua a Tordera.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/01/Aulet-potabilitzadora-2.mp3|titles=Aulet potabilitzadora 2]

L’Ajuntament informa que durant el període de proves i el canvi de vàlvules es poden produir talls d’aigua intermitents, amb les conseqüents molèsties que se’n poden derivar.

En aquest sentit el consistori demana disculpes d’avançat i manté el compromís de posar fi definitivament a la problemàtica de l’aigua en les pròximes setmanes quan la nova planta estigui a ple rendiment. Escoltem Carles Aulet.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/01/Aulet-potabilitzadora-3.mp3|titles=Aulet potabilitzadora 3]

Segons el regidor de medi ambient, la posada en funcionament de la planta, representarà un  increment molt petit en el rebut de l’aigua.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/01/Aulet-potabilitzadora-4.mp3|titles=Aulet potabilitzadora 4]

La potabilitzadora, la primera que es fa a Tordera, s’ ha construït a la zona del mercat setmanal de la fruita, prop de l’Esplai. El projecte tenia un cost d’un milió i mig d’euros, aproximadament, i l’Ajuntament comptava amb una ajuda de la Diputació de Barcelona de 150.000 euros. Aqualia, ha construït la planta assumint-ne part del cost, a fons perdut, per un valor de 300.000 euros. La resta es finançarà a través del rebut de l’aigua.

ÚLTIMES NOTÍCIES