IniciNoticiesSocietatLA POSSIBLE PRIVATITZACIÓ DEL REGISTRE CIVIL COMPORTARIA UNA PÈRDUA D’ACTIVITAT ALS JUTJATS...

LA POSSIBLE PRIVATITZACIÓ DEL REGISTRE CIVIL COMPORTARIA UNA PÈRDUA D’ACTIVITAT ALS JUTJATS DE PAU I HAVER DE PAGAR PER SERVEIS QUE FINS ARA EREN GRATUÏTS.

El govern espanyol pretén privatitzar el Registre Civil, que s’hauria de finançar amb taxes. En cas que aquest avantprojecte de llei tiri endavant, significarà la pràctica desaparició dels registres civils i dels jutjats de pau, en benefici dels registradors mercantils, de la propietat i dels notaris. Això obligaria les famílies a pagar per serveis que fins ara eren gratuïts, com el registre d’un nadó, una defunció o un casament. Escoltem el jutge de pau de Tordera, Esteve Matas.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/01/esteve-privatitzacio-1.mp3|titles=esteve privatitzacio 1]

Esteve Matas explica quina és l’opinió sobre la possible privatització del Registre Civil entre el col·lectiu dels jutges de pau.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/01/esteve-privatitzacio-2.mp3|titles=esteve privatitzacio 2]

Segons Matas, l’objectiu de la privatització és que els jutges de pau puguin col·laborar més amb els jutjats de primera instància i alliberar-los de feina.

ÚLTIMES NOTÍCIES