IniciNoticiesCulturaTORDERA CELEBRA DISSABTE LA FESTA DE SANT ANTONI I ELS TRES TOMBS.

TORDERA CELEBRA DISSABTE LA FESTA DE SANT ANTONI I ELS TRES TOMBS.

Tordera celebrarà aquest dissabte 19 de gener la festa dels Tres Tombs, emmarcada a la celebració de Sant Antoni Abat, patró dels animals.

A partir de les 10 del matí hi haurà una concentració de cavallistes al parc Prudenci Bertrana. Enguany, com a novetat, hi haurà exhibició de doma clàssica i concurs de genet i cavall o carruatge més ben conjuntats. Ho explica la Margarita de la cooperativa Agrària.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/01/sant-antoni-1.mp3|titles=sant antoni 1]

A dos quarts de 12 començarà una cercavila de cavalls que passarà pels carrers Puigvert, plaça de Lluís Companys, carrer de Joan Maragall, Països Catalans, carrer Girona, camí Mas Martí, camí Ral i arribarà a la plaça de l’Església.

A les 12h hi haurà la missa en honor a Sant Antoni Abat. Seguidament, a dos quarts de 1 començarà els Tres Tombs amb el recorregut que sortirà des de la plaça de l’Església i passarà per plaça de la Concòrdia, camí Ral, carrer Sant Ramon, Ciutadans i de nou plaça Església. A la mateixa hora, tindrà lloc la benedicció dels animals, a la mateixa plaça. Al finalitzar la benedicció hi haurà un obsequi per als participants a la cooperativa i 3 premis per genets o carruatges més ben conjuntats. Des de la cooperativa, ens recorden la tradició a Tordera de celebrar la festa de Sant Antoni.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2013/01/sant-antoni-2.mp3|titles=sant antoni 2]

A les 2, hi haurà el dinar de germanor organitzat per la Cooperativa Agrària la Baixa Tordera. Amb aquests actes, l’organització ha volgut recuperar i donar major rellevància a la festa de Sant Antoni per recordar, entre d’altres, el passat agrícola i ramader de Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES