IniciNoticiesEducacióTORDERA TAMBÉ PROTESTA CONTRA LA REFORMA EDUCATIVA DE WERT.

TORDERA TAMBÉ PROTESTA CONTRA LA REFORMA EDUCATIVA DE WERT.

Tordera es va afegir a molts municipis d’arreu i va concentrar-se en defensa de l’ensenyament en català. Una concentració davant la plaça de l’Ajuntament que va reunir un bon nombre de torderencs, entre els quals hi havia, membres de la comunitat educativa, directors de centre i també representants polítics, tant de govern com d’oposició. L’única força no representada va ser el partit popular. Durant la concentració es va llegir un manifest que, entre altres, insta a les administracions públiques  a rebutjar la proposta de reforma educativa del ministre Wert. A més, també demana a les forces polítiques que aprovin la llei “Defensem l’Escola en Català” on es blinda la nostra llengua i que, a hores d’ara, compta amb 200.000 firmes. I fa una crida a tots els centres escolars perquè defensin l’escola en català. Escoltem un fragment del manifest, llegit per l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/12/wert-manifest.mp3|titles=wert manifest]

La regidora d’ensenyament, Maria Angels Cayro destaca l’esforç de la comunitat educativa catalana en aquest model d’èxit.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/12/wert-cayro.mp3|titles=wert cayro]

El regidor del PSC, Josep Romaguera defensa l’escola en català i creu que el govern espanyol vol recentralitzar les competències de Catalunya.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/12/wert-psc.mp3|titles=wert psc]

El regidor d’ERC, Xavier Pla creu que la reforma proposada per el ministre wert, és purament política i no per millorar l’educació a l’estat espanyol.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/12/wert-erc.mp3|titles=wert erc]

El manifest, també diu expressament que es demana un rebuig frontal a la mesura que vol aprovar el PP i també demana que en qualsevol cas, no s’acati la reforma educativa que vol aprovar el govern espanyol.