IniciNoticiesEducacióES PRESENTA A TORDERA EL PROGRAMA DE LA CAMPANYA “VOLUNTARIS PER LA...

ES PRESENTA A TORDERA EL PROGRAMA DE LA CAMPANYA “VOLUNTARIS PER LA LLENGUA”.

Dimecres passat a la tarda es va presentar a Tordera el programa de la campanya “Voluntaris per la llengua”. L’objectiu és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals, de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. A més, es vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra. El programa va arrencar l’any 2003, a través del Consorci de Normalització Lingüística. A Tordera, ja es va portant a terme a través dels cursos de català, però ara se li ha volgut donar una dimensió més gran. Escoltem Núria Pera, Directora del Consorci de Normalització Lingüística del Maresme.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/12/nuria-pera-1.mp3|titles=nuria pera 1]

Núria Pera es mostra contenta amb els resultats del programa al llarg d’aquests anys i destaca l’enriquiment que aconsegueixen els voluntaris.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/12/nuria-pera-2.mp3|titles=nuria pera 2]

El Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tordera, Josep Llorens, fa una balanç positiu de la presentació de la campanya al nostre municipi. Escoltem-lo.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/12/josep-llorens-voluntaris-llengua-1.mp3|titles=josep llorens voluntaris llengua 1]

Josep Llorens explica que el perfil dels voluntaris que participen en la campanya és molt divers.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/12/josep-llorens-voluntaris-llengua-2.mp3|titles=josep llorens voluntaris llengua 2]

Els interessats en participar al programa “Voluntaris per la Llengua” es poden adreçar a la oficina del Consorci de Normalització Lingüística a Tordera, situada a les oficines de l’Ajuntament de la Plaça de la Concòrdia, o també a la Biblioteca, que serà un altre punt d’informació.

ÚLTIMES NOTÍCIES