IniciNoticiesEntitatsES PRESENTA LA PLATAFORMA D’AFECTATS PER LA HIPOTECA A TORDERA. EL GRUP...

ES PRESENTA LA PLATAFORMA D’AFECTATS PER LA HIPOTECA A TORDERA. EL GRUP CONVOCARÀ REUNIONS CADA DILLUNS PER ANALITZAR ELS CASOS LOCALS.

La biblioteca va ser ahir l’escenari de la presentació de la plataforma d’afectats per la hipoteca a Tordera. El president de la comissió de drets humans del col·legi d’advocats de Girona, Martí Batllori va ser l’encarregat d’oferir una xerrada sobre execució hipotecària, procediment i alternatives.

El drama dels desnonaments està generant un clima d’alarma social creixent. Ja en són 400.000 des de l’inici de la crisi i cada cop són més les veus que s’alcen contra aquesta situació.

Els juristes creuen que, amb la legislació vigent, és possible paralitzar desnonaments. Només cal un esforç per interpretar la llei d’acord amb la realitat social, que en aquests moments és dramàtica. Ho explica, Martí Batllori.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/plataforma-1.mp3|titles=plataforma 1]

Qualsevol iniciativa que es pugui prendre en aquest terreny pot veure’s condicionada per la sentència que ha de dictar el Tribunal de Justícia Europeu sobre la qüestió. Martí Batllori assegura que ,de moment, l’advocada general s’ha pronunciat i diu que les execucions hipotecàries, tal com s’estan fent a Espanya, vulneren les lleis europees de protecció dels consumidors.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/plataforma-2.mp3|titles=plataforma 2]

La plataforma d’afectats per la hipoteca, convoca a tots els ciutadans de Tordera, cada dilluns a les 7 de la tarda, al local Emili Vendrell per analitzar els casos que es plantegin a la nostra població. Precisament ahir, es va reunir la plataforma amb els representants polítics locals per conèixer el posicionament de l’administració. En aquest sentit, la portaveu de la plataforma Marta Afuera, reclama més agilitat de les administracions per assumir la responsabilitat davant aquest problemàtica. Afuera creu que es podria millorar els protocols en serveis socials.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/plataforma-3.mp3|titles=plataforma 3]

En la presentació d’ahir, i va assistir l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia i representants de totes les forces polítiques de l’ajuntament. Recordem, que la propera reunió de la plataforma serà el dilluns, 3 de desembre a les 7 de la tarda, al local Emili Vendrell.

ÚLTIMES NOTÍCIES