IniciNoticiesCulturaUNA CINQUANTENA DE PERSONES ASSISTEIXEN A LA CONFERÈNCIA SOBRE EL MOSSÈN REMANGA,...

UNA CINQUANTENA DE PERSONES ASSISTEIXEN A LA CONFERÈNCIA SOBRE EL MOSSÈN REMANGA, ORGANITZADA PEL CERCLE D’HISTÒRIA DE TORDERA.

Dins els actes de celebració del desè aniversari de l’entitat, el Cercle d’Història de Tordera va celebrar, el passat divendres a la tarda, una nova conferència. En aquesta ocasió, el protagonista va ser Mossèn Martí Torrent i Garcia, més conegut al nostre municipi per Mossèn Remanga. La xerrada va ser a càrrec del torderenc Josep Viñolas. Ell mateix explica el perquè d’aquest sobrenom.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/josep-viñolas-1.mp3|titles=josep viñolas 1]

Mossen Remanga va tenir una vida agitada, ja que va ser a molts llocs. De Tordera va marxa a Cantallops i després en un col·legi de monges. Enmig d’aquesta estada va esclatar la guerra. Ell es va amagar a Premià de Mar, però al cap d’uns dies es va escapar a França, amb una fugida del tot rocambolesca. Es diu que el van portar fins a Figueres amb un cotxe de la Fai, com si estigués detingut. Un cop allà el van deixar anar i se’n va anar al seu poble, Maçanet de Cabrenys. Quan els hi van haver cremat l’església, va fugir a França, i d’aquí a Portugal. De Portugal a Galícia i després va ser nomenat director de la presó Model de Barcelona. Josep Viñolas diu que després va anar escalant posicions. Fins i tot va escriure un llibre polèmic.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/josep-viñolas-2.mp3|titles=josep viñolas 2]

Viñolas explica què va significar el pas de Mossèn Remanga per Tordera.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/josep-viñolas-3.mp3|titles=josep viñolas 3]

La xerrada sobre Mossèn Remanga va tenir lloc a l’auditori del Teatre Clavé i estava emmarcada en els actes de celebració del desè aniversari del Cercle d’Història de Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES