IniciNoticiesPolíticaMIQUEL ICETA DEFENSA A TORDERA EL MODEL FEDERALISTA DEL PSC.

MIQUEL ICETA DEFENSA A TORDERA EL MODEL FEDERALISTA DEL PSC.

El Diputat al Parlament de Catalunya pel PSC, Miquel Iceta, va fer ahir dimecres a Tordera una conferència amb el títol “Què és això del federalisme?”, en un acte organitzat pel PSC de Tordera.  Iceta és ex-viceprimer secretari del PSC, va ser ponent de l’Estatut i és diputat des de fa tres legislatures. Miquel Iceta considera que “és moment de compartir, de negociar i de fer un nou pacte” i que la solució és el Federalisme. L’escoltem en declaracions a Ràdio Tordera.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/iceta-1.mp3|titles=iceta 1]

Iceta va fer servir el símil d’una comunitat de veïns per explicar-se, comentant que a casa seva cadascú aplica normes concretes, la decora com vol, i estableix les seves prioritats. En canvi, existeixen zones comunes en les que tothom respecta unes normes pactades, s’estableixen acords pel seu funcionament, i es financen amb l’aportació de cada casa.

Per Miquel Iceta el primer objectiu dels socialistes és combatre la crisi i no les relacions Catalunya-Espanya.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/iceta-2.mp3|titles=iceta 2]

A l’acte també hi va assistir el president de les JSC al Maresme, Javier Naya, que va explicar la difícil situació dels joves catalans.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/Naya-1.mp3|titles=Naya 1]

En aquest sentit, els joves socialistes catalans proposen a partir de la recuperació de l’impost de successions, destinar part d’aquest recursos als joves.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/Naya-2.mp3|titles=Naya 2]

L’acte d’ahir va ser presentat per en Josep Romaguera, portaveu del grup socialista a l’ajuntament i la Conxita Rodríguez, primera secretaria de l’agrupació local.