IniciNoticiesPolíticaTORDERENCS RESIDENTS A L’ESTRANGER ENS EXPLIQUEN LES DIFICULTATS PER PODER VOTAR EL...

TORDERENCS RESIDENTS A L’ESTRANGER ENS EXPLIQUEN LES DIFICULTATS PER PODER VOTAR EL 25N.

Desenes de catalans residents a l’estranger es troben aquests dies amb mil i un obstacles a l’hora de fer els tràmits per poder exercir el seu dret de votar en les eleccions del 25 de novembre al Parlament de Catalunya. N’hi ha que no podran votar per no estar registrats en el cens electoral abans de l’1 d’agost; altres que no ho podran fer perquè no hauran arribat a temps les paperetes; altres, per ‘problemes en el sistema informàtic del consolat’. És el cas d’en Joan Mas, en Marcel Montes i l’Albert Planas, tres torderencs residents a Nicaragua, Anglaterra i la República Checa.

En Joan Mas es troba a Nicaragua i després d’inscriure’s al consolat espanyol, en aquest moments encara no ha rebut les butlletes per poder votar. En Joan no és gaire optimista, que les butlletes arribin a temps.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/joan-mas-1.mp3|titles=joan mas 1]

Joan Mas explica que altres catalans, que viuen a Nicaragua, es troben en la mateixa situació.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/joan-mas-2.mp3|titles=joan mas 2]

En el cas d’en Marcel Montes, és un jove torderenc que es troba d’Erasmus a un poble d’Anglaterra a 100 km de la capital. El fet que l’única possibilitat de poder votar, és desplaçar-se a Londres, sumat a l’elevat cost dels transport públic i les dificultats d’altres catalans amb el consolat, han fet decidir en Marcel a no exercir el seu dret a vot.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/marcel-montes.mp3|titles=marcel montes]

Davant aquests fets, Solidaritat Catalana per la Independència ha volgut facilitar el vot a aquells que no poden fer-ho. La coalició ha creat un compte a Twitter (@apadrinaunvot). En el compte, els seguidors expliquen quina és la seva situació i es posen en contacte entre ells per possibilitar l’apadrinament el vot.  Més sort, ha tingut l’Albert Planas, un torderenc que viu a la Republica Checa, que porta més de 6 anys fora del poble. L’Albert assegura que aquest serà el primer any que podrà votar, ja que anteriorment mai havia pogut exercir el seu dret a vot.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/albert-planas-1.mp3|titles=albert planas 1]

L’Albert explica que tot el procés per votar a l’estranger és bastant arcaic i fa complexa la seva gestió.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/11/albert-planas-2.mp3|titles=albert planas 2]

Altres torderencs a l’estranger, consultats per aquesta emissora, han decidit aquest dies venir a visitar a la família i votar, per estalviar-se gestions, despeses i maldecaps.

ÚLTIMES NOTÍCIES