IniciNoticiesPolíticaL’AJUNTAMENT DE TORDERA CONGELA ELS IMPOSTOS I PUJA UN 3% LES TAXES...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA CONGELA ELS IMPOSTOS I PUJA UN 3% LES TAXES PER L’ANY VINENT.

L’ajuntament de Tordera, va aprovar ahir, les ordenances fiscals i taxes per l’any 2013. Enguany, els polítics locals han tingut més present que mai, la situació de crisis econòmica, i la dificultat de moltes famílies per arribar a finals de mes. Per aquest motiu, l’ajuntament de Tordera va decidir congelar els impostos per l’any vinent. Respecte a les taxes només s’incrementaran un 3%, un percentatge inferior a l’IPC, com és el cas de la taxa d’escombraries i el servei de grua. Ho explicava el regidor d’Hisenda, Marçal Vilejaliu.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/ordenances-ciu.mp3|titles=ordenances ciu]

El Partit Popular va proposar diverses modificacions a les ordenances, que van ser acceptades. En aquest cas, els populars van  suggerir la reducció d’un 10% en la taxa d’escombraries per aquells negocis que hagin incrementat la plantilla l’any anterior amb personal de Tordera. A més, els promotors que contractin tres treballadors durant 1 any gaudiran d’un 10% de reducció en l’Impost de Construccions i Obres. Per als emprenedors es redueix la taxa d’escombraries els 2 primers anys d’activitat. El regidor del partit popular, Xavier Martin va felicitar l’equip de govern, per la proposta d’ordenances i assegurava, que tot i estar a la oposició, havien proposat diverses modificacions per complir amb els compromisos del seu programa electoral.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/ordenances-pp.mp3|titles=ordenances pp]

Els populars també van presentar diverses propostes que el govern municipal es va comprometre a estudiar per la seva possible aplicació el proper exercici. Són la reducció de la taxa d’obertura per a diversos col·lectius més afectats per la crisi (aturats, joves, etc), la reducció del 5 i 10% de la taxa d’escombraries per a famílies d’1 i 2 fills respectivament i la subvenció de l’IBI en un 3 i en un 5%  per a famílies d’1 i 2 fills respectivament.

El regidor d’ERC, Xavier Pla van posar de relleu, l’augment de la pobresa entre la ciutadania, tenint en compte la baixada dels salaris i l’increment anual de l’IPC. Els republicans van demanar que l’ IBI és reduís un 3%.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/ordenances-erc.mp3|titles=ordenances erc]

El regidor del PSC, Josep Romaguera destacava l’exercici de moderació en els impostos per l’any vinent. El regidor socialista, assegurava que tot i l’esforç de l’equip de govern per no apujar impostos, l’augment del 3% en les taxes, resultava excessiu davant la situació econòmica que viuen molts torderencs.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/ordenances-pp1.mp3|titles=ordenances pp]

El punt amb va aprovar amb 10 vots a favor i 6 abstencions. Amb les ordenances i taxes aprovades, el govern intentarà portar a votació del ple el pressupost del 2013 durant el proper mes de novembre.

ÚLTIMES NOTÍCIES