IniciNoticiesSalutELS FARMACÈUTICS MANTENEN LA CONVOCATÒRIA DE TANCAMENT PER AQUEST DIJOUS. A TORDERA,...

ELS FARMACÈUTICS MANTENEN LA CONVOCATÒRIA DE TANCAMENT PER AQUEST DIJOUS. A TORDERA, LA FARMÀCIA MARCOVAL, A LA PLAÇA, FARÀ ELS SERVEIS MÍNIMS.

Els farmacèutics han decidit finalment que demà abaixaran la persiana. Han decidit no desconvocar la vaga perquè asseguren que la Generalitat no els ha pagat el deute en concepte de receptes dispensades entre el juliol i agost, tot i que l’executiu es va comprometre aquest dimarts a que pagaria en un màxim de 48 hores. Segons els farmacèutics, aquest impagament de la Generalitat s’afegeix als terminis de pagament que està aplicant el Govern català, que són de fins a 90 dies. La farmacèutica, Nuria Marcoval explica com s’ha arribat fins aquesta situació.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/vaga-farmacies-1.mp3|titles=vaga farmacies 1]

A Tordera, totes les farmàcies faran vaga. Per garantir l’assistència farmacèutica a la ciutadania, el departament de Salut ha dictat  serveis mínims. En el cas de Tordera, la farmàcia Marcoval, situada a la plaça de l’església estarà oberta de 9 del matí a 10 del vespre. Ho explica Núria Marcoval.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/vaga-farmacies-2.mp3|titles=vaga farmacies 2]

La farmacèutica del veïnat de Sant Pere, Silvia Mateos explica que totes les farmàcies de Tordera faran vaga i recorda que la situació del sector és molt difícil.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/vaga-farmacies-st-pere.mp3|titles=vaga farmacies st pere]

Els farmacèutics denuncien que la Generalitat els deu 190 milions d’euros corresponents a les receptes dels mesos de juliol i agost. El govern espanyol ha avançat a la Generalitat 90 milions d’euros del Fons de Liquiditat Autonòmic per poder pagar els endarreriments, diners que, segons el Col·legi de Farmacèutics, encara no han arribat.

ÚLTIMES NOTÍCIES