IniciNoticiesSalutLES FARMÀCIES DE TORDERA TANCARAN EL PROPER DIJOUS, 25 D’OCTUBRE, COM A...

LES FARMÀCIES DE TORDERA TANCARAN EL PROPER DIJOUS, 25 D’OCTUBRE, COM A PROTESTA PER L’IMPAGAMENT DE LA GENERALITAT.

Les farmàcies de Tordera no aixecaran persianes aquest dijous. Conjuntament, han decidit unir-se a la vaga de farmacèutics proposada per el col·legi de farmacèutics de Catalunya, amb la voluntat de protestar contra l’impagament de la Generalitat dels medicaments que dispensen als usuaris i exigir una data de cobrament a l’administració. Els quatre col·legis de farmacèutics de Catalunya han acordat fer un tancament patronal parcial per pressionar la Generalitat perquè pagui els 99 milions d’euros pendents de les factures de juliol. Això sí, els serveis mínims garantiran que hi hagi algunes oficines obertes. Segons els farmacèutics, aquest impagament de la Generalitat s’afegeix als terminis de pagament que està aplicant el Govern català, que són de fins a 90 dies. La farmacèutica, Nuria Marcoval explica com s’ha arribat fins aquesta situació.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/marcoval-1.mp3|titles=marcoval 1]

Segons Marcoval, aquest impagament, implica una reducció de l’estoc de medicaments a les farmàcies.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/marcoval-2.mp3|titles=marcoval 2]

El president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases denuncia l’asfixia econòmica que pateixen les farmàcies per l’impagament del Govern.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/vaga-farmacies-director.mp3|titles=vaga farmacies director]

La farmacèutica de Sant Pere, Silvia Mateos explica que totes les farmàcies de Tordera faran vaga i recorda que la situació del sector és molt difícil.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/vaga-farmacies-st-pere.mp3|titles=vaga farmacies st pere]

A principi d’octubre, el Servei Català de la Salut havia de pagar 99 milions d’euros a les farmàcies a càrrec dels medicaments dispensats el juliol. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha declarat que el pagament es podrà abonar quan la Generalitat rebi la segona part del fons de liquiditat autonòmic el 31 d’octubre. El Consell ha explicat que es fixaran serveis mínims, de manera que cap ciutadà quedarà desatès. La vaga es podria evitar si el sector cobra abans del dia 25.

ÚLTIMES NOTÍCIES