IniciNoticiesCulturaMOLTS TORDERENCS RECORDEN LES VIVÈNCIES DEL PONT DE FERRO A TRAVÉS D’UNA...

MOLTS TORDERENCS RECORDEN LES VIVÈNCIES DEL PONT DE FERRO A TRAVÉS D’UNA XERRADA DEL CERCLE D’HISTÒRIA.

El cercle d’història de Tordera, va retre el passat divendres, un petit homenatge al Pont de Ferro, amb l’organització d’una xerrada per parlar d’aquest monument històric local. El torderenc Josep Massagué va ser l’encarregat d’explicar l’història, utilització i vivències del pont.

El pont de ferro de Tordera és un dels símbols més emblemàtics de la memòria històrica local. Es va construir per primera vegada l’any 1897, però una riuada se’l va emportar 92 dies després de la seva inauguració. L’any següent es va reconstruir amb algunes modificacions i va quedar inaugurat l’agost de 1898. Aquest pont, que durant anys va servir per unir el nucli de Tordera amb els equipaments de l’illa del riu, va caure definitivament el 5 d’abril de 1969, també a conseqüència d’una riada. El 30 de març del 2007, coincidint amb la fira mercat del ram, es va inaugurar de nou, fins a l’actualitat.

L’antic pont de ferro, va centrar bona part de la xerrada de divendres. Josep Massagué explicava els motius d’utilitzar el ferro per fer el pont.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/balanç-xerrada-pont-ferro-1.mp3|titles=balanç xerrada pont ferro 1]

El pont de ferro era molt utilitzat entre els torderencs de l’època. Una concurrència que generava multitud d’anècdotes tal i com recordava, Josep Massagué.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/balanç-xerrada-pont-ferro-2.mp3|titles=balanç xerrada pont ferro 2]

La conferència “El pont de ferro de Tordera” s’emmarcava dins els actes de celebració del desè aniversari del cercle d’història de Tordera.