IniciNoticiesEducacióNOMÉS UN 30% DELS ALUMNES DE L’INSTITUT LLUÍS COMPANYS SECUNDEN LA VAGA...

NOMÉS UN 30% DELS ALUMNES DE L’INSTITUT LLUÍS COMPANYS SECUNDEN LA VAGA DE 72 HORES PER PROTESTAR PER LES RETALLADES EN L’ENSENYAMENT PÚBLIC. EL CENTRE CREU QUE DIJOUS EL SEGUIMENT PODRIA SER SUPERIOR.

El Sindicat d’Estudiants convoca a partir d’aquest dimarts tres dies de vaga als centres educatius de totes les etapes educatives però sobretot d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mig. La mobilització, que s’amplia a tot l’estat espanyol, és una protesta a les darreres retallades al sector de l’educació, la reducció de professorat, la imposició del pagament dels cicles formatius de grau superior i l’augment de les taxes universitàries, així com també, la reforma educativa plantejada pel govern espanyol. A l’ institut Lluís Companys de Tordera, un 30% dels alumnes de secundària estan secundant la protesta. El director del centre, Angel Pous alerta d’una certa descoordinació en la vaga.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/vaga-dimarts-1.mp3|titles=vaga dimarts 1]

Els organitzadors fan una crida a que pares i professors se sumin el 18 d’octubre a la jornada de vaga. En aquest sentit, Angel Pous creu que dijous, el seguiment de la vaga podria ser superior entre els estudiants.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/vaga-dimarts-2.mp3|titles=vaga dimarts 2]

Des del Sindicat d’Estudiants es fa una crida a la participació a la vaga i es lamenta el poc suport que la mobilització ha rebut per part de les organitzacions sindicals catalanes. Borja Latorre, portaveu del Sindicat d’Estudiants, explica que la mobilització és de tres dies perquè no un no és suficient.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/vaga-estudiants.mp3|titles=vaga estudiants]

La vaga d’estudiants de Secundària està convocada per als propers tres dies. En tot cas, l’Institut Lluís Companys romandrà obert, ja que el professorat farà classe.

ÚLTIMES NOTÍCIES