IniciNoticiesMedi ambientLA PLANTA POTABILITZADORA QUE S’ESTÀ CONSTRUINT AL CENTRE DEL MUNICIPI PERMETRÀ RESOLDRE...

LA PLANTA POTABILITZADORA QUE S’ESTÀ CONSTRUINT AL CENTRE DEL MUNICIPI PERMETRÀ RESOLDRE EL PROBLEMA DE LA QUALITAT DE L’AIGUA. ELS RESULTATS ENCARA TRIGARAN UN TEMPS A SER VISIBLES.

Des de fa uns dies, tècnics de l’empresa gestora de l’aigua a Tordera, Aqualia, ja treballen en la construcció de la planta potabilitzadora al centre del municipi, la qual ha de garantir la qualitat de l’aigua que es capta directament dels pous al costat del riu. Aquest era un reclam de l’Ajuntament des de fa molts mesos, per tal de resoldre la deficient qualitat de l’aigua que arriba a les llars. L’enginyer de l’Ajuntament i director de l’obra, Eduard Caimel, explica que la planta potabilitzadora permetrà eliminar els alts nivells de ferro i manganès que s’acumulen al sistema i fan rajar l’aigua de color fosc de les aixetes. Ara bé, diu que haurà de passar un temps per començar a veure els resultats.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/potabilitzadora-explicacio-1.mp3|titles=potabilitzadora explicacio 1]

Eduard Caimel assegura que tot i la problemàtica del ferro i el manganès, l’aigua de Tordera és totalment potable.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/potabilitzadora-explicacio-2.mp3|titles=potabilitzadora explicacio 2]

La potabilitzadora, la primera que es fa a Tordera, s’està construint a la zona del mercat setmanal de la fruita, prop de l’Esplai. Segons el cap de serveis d’Aqualia, Berg Vancells, la previsió és que entri en funcionament entre els mesos de febrer i març de l’any que ve. Ell mateix explica quin procés seguirà l’aigua.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/potabilitzadora-explicacio-3.mp3|titles=potabilitzadora explicacio 3]

La problemàtica de l’alt contingut de manganès en l’aigua de Tordera és comuna a d’altres municipis de la zona, que també han decidit construir una planta potabilitzadora per tal de millorar-ne la qualitat. L’avantatge que tenen aquestes plantes és el poc treball de manteniment, ja que estan en funcionament contínuament i la neteja dels filtres es fa amb el mateix procés, injectant aire comprimit. D’aquesta manera, el manganès que s’elimina de l’aigua s’acumula sense necessitat de parar la planta.

El projecte de construcció de la planta potabilitzadora al nostre municipi té un cost d’un milió i mig d’euros, aproximadament, i l’Ajuntament compta amb una ajuda de la Diputació de Barcelona de 150.000 euros.