IniciNoticiesMedi ambientEL CONSELL COMARCAL I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA COMPARTEIXEN L’ÚS DE LA...

EL CONSELL COMARCAL I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA COMPARTEIXEN L’ÚS DE LA CARTOGRAFIA DIGITAL DEL MARESME.

El Consell Comarcal i la Diputació comparteixen l’ús de la cartografia digital del Maresme. La Diputació cedirà aquesta cartografia urbana del Maresme que ara per ara consta del 86% del territori. El Consell Comarcal cedirà a la Diputació les cartografies temàtiques que generi a partir d’aquesta base topogràfica.

Actualment el programa d’actualitzacions inclourà a tots els municipis menors de 20.000 habitants, entre ells Tordera, tal i com explica el president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez.

 

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/cartrografia-1.mp3|titles=cartrografia 1]

 

La cartografia topogràfica digital permet disposar d’una representació actualitzada del sòl urbà imprescindible per l’actualització cadastral, l’elaboració del planejament urbanístic municipal i el bolcat de les cartografies temàtiques generades en el marc de les competències d’àmbit local. El diputat delegat d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Alberto Villagrasa, ha posat l’exemple del consell comarcal del Maresme, com a bona gestió dels serveis als municipis.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/cartografia-2.mp3|titles=cartografia 2]

Aquest intercanvi d’informació geogràfica s’efectuarà en els formats que garanteixin la seva compatibilitat a fi i efecte que les dades puguin ser incorporades als respectius Sistemes d’Informació Geogràfica, en els termes que siguin acordats per la comissió tècnica designada pel seguiment del conveni. Ho explica, Miquel Àngel Martínez.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/cartografia-3.mp3|titles=cartografia 3]

Tot plegat, en un context d’optimització de recursos, a partir de la reutilització de les dades.