IniciNoticiesSocietatTORDERA ÉS EL 7è MUNICIPI DE CATALUNYA QUE VA GUANYAR MÉS POBLACIÓ...

TORDERA ÉS EL 7è MUNICIPI DE CATALUNYA QUE VA GUANYAR MÉS POBLACIÓ EL 2011. EN TOTAL VAN ARRIBAR 267 PERSONES PROVINENTS D’ALTRES MUNICIPIS CATALANS.

L’any passat, més de 255.000 persones van canviar de municipi de residència dins de Catalunya, un 3,6% menys que l’any 2010. Segons dades d’un estudi de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), Tordera ocupa la setena posició del gràfic de municipis amb moviments migratoris positius el 2011. Això significa que és una de les poblacions catalanes on van arribar més persones l’any passat, en concret 267. La llista l’encapçalen Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Sabadell i, per darrere del nostre municipi, destaquen altres grans municipis com Girona, Parets del Vallès i Vic. Entre els 20 primers, a més, també hi ha altres pobles maresmencs com Arenys i Canet de Mar. En el gràfic contrari, pel que fa a poblacions que van perdre residents el 2011, sobresurten Barcelona, Badalona i l’Hospitalet de Llobregat. El quart és Salt, al Gironès.  L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia atribueix l’arribada de nous ciutadans al municipi a la situació geogràfica, a la millora dels serveis i el cost de l’ habitatge.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/alcalde-migracio-1.mp3|titles=alcalde migracio 1]

Els nous torderencs procedeixen, majoritàriament, de l’àrea metropolitana de Barcelona. Joan Carles Garcia apunta que aquest increment de ciutadans no ha provocat problemes de cohesió social.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/alcalde-migracio-2.mp3|titles=alcalde migracio 2]

Segons aquest estudi de l’Idescat, sobre els moviments migratoris a Catalunya el 2011, el 57% són intercomarcals i la majoria de persones provenen del Barcelonès, amb destinació a d’altres comarques catalanes. Les que presenten una major capacitat d’atracció de ciutadans són els dos Vallès, l’Occidental i l’Oriental. La tercer és la nostra, el Maresme, seguida del Baix Llobregat.

Pel que fa als moviments migratoris entre municipis catalans i la resta de municipis d’Espanya, l’any passat es van mantenir pràcticament estables en relació al 2010. I si ens fixem en els moviments migratoris a l’estranger, durant el 2011 van disminuir en relació a l’anterior.

ÚLTIMES NOTÍCIES