IniciNoticiesMedi ambientAQUALIA COMENÇA LA CONSTRUCCIÓ D’UNA PLANTA POTABILITZADORA AL CENTRE DEL MUNICIPI PER...

AQUALIA COMENÇA LA CONSTRUCCIÓ D’UNA PLANTA POTABILITZADORA AL CENTRE DEL MUNICIPI PER RESOLDRE LA PROBLEMÀTICA DE LA QUALITAT DE L’AIGUA.

L’empresa gestora de l’aigua a Tordera, Aqualia, ha començat la construcció de la planta potabilitzadora al centre del municipi, la qual ha de garantir la qualitat de l’aigua que es capta directament dels pous al costat del riu. Aquest era un reclam de l’Ajuntament des de fa molts mesos, per tal de resoldre la deficient qualitat de l’aigua que arriba a les llars del municipi. Els causants són el ferro i el manganès que s’acumulen en el sistema i fan rajar aigua de color fosc de les aixetes, sobretot a l’estiu o quan hi ha una rebentada a la xarxa.  El regidor de medi ambient, Carles Aulet assegura que les obres s’allargaran uns tres mesos.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/potabilitzadora-1.mp3|titles=potabilitzadora 1]

Aqualia, construirà la planta potabilitzadora assumint-ne part del cost, a fons perdut, per un valor de 300.000 euros. La resta es finançarà a través del rebut de l’aigua. Carles Aulet, recorda que els consumidors ja fa temps que estan pagant la potabilitzadora. Segons el regidor de medi ambient, la posada en funcionament de la planta, representarà un  increment molt petit en el rebut de l’aigua.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/potabilitzadora-2.mp3|titles=potabilitzadora 2]

La planta potabilitzadora donarà servei al nucli urbà de Tordera, Sant Andreu, Sant Jaume i Fibracolor. El regidor Carles Aulet, assegura que en un futur no massa llunyà, també connectarà amb el veïnat de Sant Pere i urbanitzacions.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/potabilitzadora-3.mp3|titles=potabilitzadora 3]

Carles Aulet apunta que la planta servirà per filtrar el ferro i el manganès dels pous de captació, impedint d’aquesta manera que arribin a la xarxa general d’ aigua.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/potabilitzadora-4.mp3|titles=potabilitzadora 4]

La potabilitzadora, la primera que es fa a Tordera, es construeix a la zona del mercat setmanal de la fruita, prop de l’Esplai, i s’espera que estigui enllestida a finals d’aquest any.