IniciNoticiesPolíticaLA NOVA LLEI DE GOVERNS LOCALS REFORÇARÀ EL PAPER DELS CONSELLS COMARCALS...

LA NOVA LLEI DE GOVERNS LOCALS REFORÇARÀ EL PAPER DELS CONSELLS COMARCALS COM A ENS SUPRAMUNICIPAL DE REFERÈNCIA.

El Consell Comarcal del Maresme va organitzar, la setmana passada, una jornada per analitzar el paper que jugaran els ajuntaments amb la nova llei de governs locals, que reforçarà el paper dels consells comarcals com a ens supramunicipal de referència. L’objectiu de la nova llei, segons el Departament de Governació de la Generalitat, és evitar duplicitats en la prestació de serveis de les administracions públiques. Ara quedarà parcialment aturada, mentre duri el període electoral, però en un futur permetrà que determinats serveis siguin més eficaços i barats, ja que les competències es repartiran entre els ajuntaments i els consells comarcals o vegueries. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, assegura que la llei ens afectarà poc als ciutadans.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/llei-govern-local-1.mp3|titles=llei govern local 1]

Alguns municipis ja han començat a mancomunar serveis entre ells. Joan Carles Garcia diu que des de Tordera s’està treballant en qüestions com els residus o el tractament d’aigües, però que no és tan fàcil com en altres poblacions perquè el nostre municipi limita la comarca.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/llei-govern-local-2.mp3|titles=llei govern local 2]

Una altra de les lleis que s’està debatent actualment és la llei de bases de règim local, elaborada per el govern de l’estat. Joan Carles Garcia diu que ens pot afectar molt més que la que està elaborant la Generalitat, ja que proposa que els ajuntaments perdin competències en favor de les diputacions.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/llei-govern-local-3.mp3|titles=llei govern local 3]

Segons el Director General d’Administració Local, Joan Cañada, els Consells Comarcals estan més preparats que les Diputacions per prestar serveis de proximitat.