IniciNoticiesSalutAVUI ES COMENÇA A APLICAR EL COPAGAMENT ESTATAL DELS MEDICAMENTS ALS PENSIONISTES.

AVUI ES COMENÇA A APLICAR EL COPAGAMENT ESTATAL DELS MEDICAMENTS ALS PENSIONISTES.

Avui es comença a aplicar el copagament estatal dels medicaments als pensionistes, segons el seu nivell de renda. Els assegurats actius ja ho fan des de l’1 d’agost i ara s’hi sumarà aquest col·lectiu, de manera que el nou sistema de copagament establert per un decret estatal ja estarà aplicat totalment a Catalunya. També des d’avui, els ciutadans amb imports pendents corresponents al mes de juliol hauran de començar a abonar-los. El procediment transitori establert pel Departament de Salut ha permès evitar que, en el mes de juliol, uns 245.000 pensionistes avancessin 2,5 milions d’euros per sobre del seu límit establert segons la renda. La farmacèutica, Núria Marcodal recorda que el copagament anirà en funció de la renda de cada ciutadà.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/copagament-1.mp3|titles=copagament 1]

Núria Marcodal, assegura que els farmacèutics no estan d’acord amb les mesures impulsades per els govern català i espanyol.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/10/copagament-2.mp3|titles=copagament 2]

A més, cal recordar que des de la vigília de Sant Joan, comprar un medicament amb recepta és un euro més car. Aquesta és la taxa que el govern de la Generalitat va decidir imposar a començaments d’estiu dins la llei d’acompanyament dels pressupostos i s’aplica a tots els fàrmacs que tenen un preu superior a l’euro amb 67 cèntims.

ÚLTIMES NOTÍCIES