IniciNoticiesPolíticaELS TREBALLADORS DE RENFE I ADIF CONVOQUEN AVUI VAGA. EL GOVERN DICTA...

ELS TREBALLADORS DE RENFE I ADIF CONVOQUEN AVUI VAGA. EL GOVERN DICTA SERVEIS MINIMS.

Les plantilles de les principals empreses públiques ferroviàries estan cridades a una vaga de 24 hores durant tot el dia. La mobilització s’emmarca en el conflicte laboral que pateix el sector d’ençà que la ministra espanyola de foment, Ana Pastor, comuniqués el 15 de juliol als sindicats de la branca la intenció del Govern de Madrid d’engegar un procés de privatització dels serveis associats al transport ferroviari.

Així mateix, una de les exigències de les treballadores es la supressió del Reial Decret 20/2012, que elimina la paga extraordinària del desembre o la part proporcional del sou fixe i obre la possibilitat de suspendre o modificar els convenis col·lectius i d’aplicar més retallades. El portaveu de CCOO a Renfe, Cristóbal Cobo, lamenta que els usuaris pateixin la vaga però els demana que ‘entenguin’ que la protesta també es per garantir un millor servei.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/vaga-1.mp3|titles=vaga 1]

El secretari del sector ferroviari d’UGT, José Bravo, demana ‘sensibilitat’ als usuaris ja que no són els ‘enemics’.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/vaga-2.mp3|titles=vaga 2]

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Aregio, ha demanat als ciutadans que planifiquin amb més temps els desplaçaments amb vehicle privat per la vaga del sector del ferrocarril.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/vaga-3.mp3|titles=vaga 3]

El departament d’Empresa i Ocupació i el Ministeri de Foment han dictat ja els serveis mínims necessaris per a la vaga. Així, entre les 6.00 h i les 9.00 h i les 17.00 h i les 20.30 h circularan el 66% dels trens habituals, mentre que la resta de la jornada el percentatge es reduirà fins al 33%. La vaga afecta també el metro i els autobusos de Barcelona. El servei es reduirà a la meitat en hora punta i al 20%

cvs Retin-A 0.05%

ÚLTIMES NOTÍCIES