IniciNoticiesCulturaEL CERCLE D’HISTÒRIA DE TORDERA MANTÉ CONVERSES AMB L’AJUNTAMENT PER ENGEGAR UNA...

EL CERCLE D’HISTÒRIA DE TORDERA MANTÉ CONVERSES AMB L’AJUNTAMENT PER ENGEGAR UNA CERCA ARQUEOLÒGICA AL MONESTIR DE ROCA-ROSSA.

En el marc dels actes de celebració del seu desè aniversari, el Cercle d’Història de Tordera va oferir, aquest passat divendres a la tarda, una conferència sobre el cofundador del monestir de Roca-Rossa, el cavaller Pere de Falgars. L’acte va anar a càrrec del membre de l’entitat, Àlex Valverde, que en declaracions a Ràdio Tordera va destacar la importància del monestir. A més d’oferir unes bones vistes paisatgístiques i d’estar situat en un lloc estratègic, el de Roca-Rossa va ser l’únic monestir construït al Maresme durant la transició del romànic al gòtic. El moment de màxima esplendor va ser en els segles XII i XIII, ja que a partir del XIV i fins el XVI va quedar molt abandonat a causa de les circumstàncies de l’època: l’arribada de la pesta negra a Catalunya i els terratrèmols del 1400. Des del Cercle d’Història volen que es conegui la importància que va tenir el monestir i per això demanen una recerca arqueològica i un estudi dels murs que encara estan en peu. Àlex Valverde ha parlat del que podria aportar una excavació a la zona.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/excavacions-roca-rossa-1.mp3|titles=excavacions roca-rossa 1]

Valverde explica que des del Cercle d’Història de Tordera estan conversant amb l’Ajuntament per poder fer unes cerques arqueològiques.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/excavacions-roca-rossa-21.mp3|titles=excavacions roca-rossa 2]

Cal recordar que des de fa 5 anys, cada 15 d’agost (festivitat de Santa Maria) el Cercle d’Història de Tordera organitza, conjuntament amb l’Associació de Veïns de Roca-Rossa, l’aplec de la Marededéu del monestir, el qual aplega un bon nombre de persones al voltant del conjunt romànic.

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES