IniciNoticiesCulturaLA BIBLIOTECA OBRE UNA EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA SOBRE EL MESTRE CATALÀ, ANTONI BENAIGES,...

LA BIBLIOTECA OBRE UNA EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA SOBRE EL MESTRE CATALÀ, ANTONI BENAIGES, ASSASSINAT PEL FEIXISME.

La biblioteca de Tordera acull a partir d’ avui l’ exposició “Desenterrant el silenci”. Aquest és un projecte fotogràfic d’ en Sergi Bernal que comença a cobrar vida el juny de 2010, després que el georadar del Grup de Ciències Aranzadi localitzés uns casquets de bala i unes restes humanes en una zona dels Montes de La Pedraja, a Burgos.

Es tracta d’una fossa comuna que ha estat amagada durant 74 anys; Entre ells hi havia un mestre, un mestre català, Antoni Benaiges, fundador de l’escola del petit poble burgalès de Bañuelos de Bureba. La responsable de la biblioteca, Silvia Anfronts ens dóna detalls sobre la figura d’ Antoni Benaiges.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/Antoni-Benaiges-1.mp3|titles=Antoni Benaiges 1]

Silvia Anfronts, explica què podrem veure en aquest treball del fotògraf Sergi Bernal, exposat a la sala polivalent.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/Antoni-Benaiges-2.mp3|titles=Antoni Benaiges 2]

A la Biblioagenda del mes de setembre hi ha més informació sobre l’exposició i per qui vulgui endinsar-se més en el tema de les fosses comunes,  la Guerra Civil o la recuperació de la memòria històrica, la biblioteca ha preparat una guia de lectura i un recull monogràfic que conté llibres, revistes i audiovisuals i que es podrà consultar mentre duri l’exposició. La mostra es podrà visitar del 13 de setembre al 4 d’octubre, en l’  horari habitual de la biblioteca.

ÚLTIMES NOTÍCIES