IniciNoticiesPolíticaL'ESTAT ES REPLANTEJA FER EL DESDOBLAMENT DE LA N-II DE MAÇANET A...

L’ESTAT ES REPLANTEJA FER EL DESDOBLAMENT DE LA N-II DE MAÇANET A TORDERA.

Cara i creu ahir per a l’N-II a les comarques gironines. La cara, per al tram Sils-Caldes, ja que ahir la ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar –responent a una pregunta de la senadora de CiU Coralí Cunyat– que l’ha “desencallat” i n’ha adjudicat les obres de desdoblament aquesta setmana. Una notícia que s’ha fet esperar més del compte, però ara s’haurien iniciar els treballs les setmanes vinents. I la creu, per al desdoblament del tram Maçanet-Tordera, que gairebé segur que quedarà aparcat definitivament. El govern de l’Estat admet, en una resposta a una pregunta del diputat del PSC Àlex Sáez, que el projecte constructiu està aprovat, però que se n’està “replantejant” l’execució.

El tram entre Tordera i Maçanet és l’únic de la part sud on no hi ha obres empantanegades, i és precisament el tram més car de desdoblar perquè s’hi preveia construir un túnel abans de Blanes. Aquest, però, no és l’argument que utilitza el govern per posar en dubte l’execució del desdoblament. El motiu és que “aquest tram de carretera del sud de Girona fins al límit de la província de Barcelona ha deixat de complir la funció de tram de la Xarxa de Carreteres de l’Estat, des que el març del 2010 es va cedir la titularitat de la carretera N-II entre Montgat i Tordera a la Generalitat”. La ministra de Foment, Ana Pastor, diu que estan treballant sobre el terreny per fer un nou traçat per a l’N-II.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/pastor-1.mp3|titles=pastor 1]

D’altra banda, la senadora de CiU Coralí Cunyat va preguntar ahir a la ministra de Foment, Ana Pastor, sobre el desdoblament de l’N-II, i va demanar la bonificació de l’AP-7 a les comarques gironines mentre no es fan les obres. La ministra de Foment, Ana Pastor, explica que alliberar l’autopista costaria 95 milions d’euros.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/pastor-2.mp3|titles=pastor 2]

D’altra banda, i en una resposta a una pregunta sobre el tram Sils-Maçanet, l’Estat afirma que està estudiant les al·legacions a les modificacions que es van incorporar al projecte. Pel que fa a les obres, afirma que no pot establir un calendari a hores d’ara, però que el projecte constructiu no s’acabarà abans del 2013.

ÚLTIMES NOTÍCIES