IniciNoticiesPolíticaEL NOU IVA LI COSTARÀ AQUEST ANY MÉS DE 35 MIL EUROS...

EL NOU IVA LI COSTARÀ AQUEST ANY MÉS DE 35 MIL EUROS A L’AJUNTAMENT DE TORDERA.

L’increment de l’IVA, que va entrar en vigor el passat 1 de setembre, afecta no només el ciutadà com a consumidor o com a posseïdor d’un establiment, sinó també als consistoris municipals. Com a contractants d’un ampli ventall de béns i serveis, i finançadors d’obres, els ajuntaments han de fer front a una quantitat de diners extra derivada de l’augment en el tipus de gravamen. L’increment afecta bàsicament els contractes de serveis i subministraments de la corporació. Aquests serveis es veuran gravats per un IVA que puja del 18 al 21 per cent. El regidor d’ Hisenda, Marçal Vilajeliu apunta que l’ ajuntament de Tordera haurà d’afrontar una despesa extra superior als 35 mil euros.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/marçal-iva-1.mp3|titles=marçal iva 1]

En el pressupost de 2013, aquest sobrecost marxarà per damunt dels 130 mil euros. Ara, la feina està en trobar fórmules per cobrir aquesta despesa afegida. El regidor Hisenda, Marçal Vilajeliu assegura que s’ hauran de buscar mesures d’ estalvi, per compensar el pressupost.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/09/marçal-iva-2.mp3|titles=marçal iva 2]

L’Ajuntament de Tordera es queixa que les administracions municipals, les més properes a la ciutadania, són les que reben totes les patacades, tot i que només generen una petita part del deute públic del conjunt de l’Estat.

ÚLTIMES NOTÍCIES